Palandöken ‘de gece-gündüz kayak ve eğlence

Palandöken ‘de gece-gündüz kayak ve eğlence :Palandöken Kayak Merkezi’ne Rusya, Ukrayna, Polonya, Hollanda ve İran’ın yanı sıra Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ziyaretçiler, ışıklandırılan pistler sayesinde ‘gece- gündüz’ demeden kayak yapıyor. Kayağa doyanlar gece otellerde düzenlenen eğlencelere katılarak sabahın ilk ışıklarına kadar eğleniyor.

Sömestir tatili öncesi yüzde 90’a varan doluluk yakalayan Palandöken’deki 5 yıldızlı Xanadu Snow White, Dedeman, Polat Renaissance, Palan Otel ile butik otel Dedeman Ski Lodge, kayağın yanında farklı alternatifler de sunuyor. Kent merkezine 7, hava limanına ise 19 kilometre uzaklıktaki Palandöken Kayak Merkezi’ne gelen ziyaretçiler, deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikte karlı doruklarda özgürce kayak yapma olanağı bulurken, kayak ve snowboard yapmasını bilmeyenler ise karın keyfini kızakla kayarak çıkarıyor. Hafta sonları cıvıl cıvıl olan Palandöken’de gece ışıklandırılan pistlerde de kayak yapılıyor.

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Mehmet Varol, kış sporları açısından Erzurum’un Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Palandöken ve Konaklı kayak merkezleriyle birlikte, buz paten ve curling salonları ile Erzurum’un ayrıcalıklı bir konuma geldiğine dikkati çeken Mehmet Varol şunları söyledi: “En uzunu 13 kilometre olmak üzere 40’a yakın pistte kayak yapma olanağı var. Paladöken’de aynı anda 4 bin kişi rahalıkla kayak yapabilir. Suni kar yapma sistemi ile sezon erken açılıyor ve konuklara kar ve kayma garantisi veriyoruz. Palandöken’de özelikle hafta sonları pistler tıklım tıklım. 2011’de Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sırasında hizmete giren Konaklı ile mekanik tesisleri yenilenen Palandöken’de kayak yapmak ayrıcalık oldu. Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, Erzurum Palandöken’e gelmek kadar kolay bir şey yok. Erzurum Havalimanında uçaktan inenler 15 dakika sonra pistlerde kaymaya başlar. Kayak severler ışıklandırma sistemi sayesinde gece yarılarına kadar kayak yapabiliyor. 24 saat hareketin yaşandığı Palandöken’de yok yok. Sömestir tatilinde Palandöken’i düşünenler erken rezervasyon yaptırmalı.”