Palandöken Kayak Merkezi ‘nde 25 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Palandöken Kayak Merkezi ‘nde 25 yaşındaki genç hayatını kaybetti :Palandöken Kayak Merkezi’nde yapay kar direklerin etrafına çarpmalar için koyulan güvenlik minderini sökerken Atatürk Üniversitesi Baytar Fakültesi 3’üncü sınıf talebesi 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu hayatını kaybetti

Vaka, bir gün önce saat 23.00 sıralarında Palandöken Kayak Merkezi’nin A Telesiyeji 10 Numaralı Pist’te meydana geldi. Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tekniker olarak çalışan ve bu arada Baytar Fakültesi’nde okuyan Mehmet Akif Koyuncu, 4 arkadaşı ile beraber çıktığı Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak pistlerine yapay kar yağdıran direklerin etrafına çarpmalar için sarılan güvenlik minderlerden birini söktü.Ay ışığından istifade ederek kaymaya başlayan gençler, komisyon kararı ile kapalı bulunan ve işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdiler. Arkadaşlardan birini arkasına alarak hızla kaymaya başlayan Mehmet Akif Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı.

YAŞAMINI YİTİRDİ
Koyuncu, kazada ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşına ise bir şey olmadı. Dostları Jandarma’yı arayarak yardım istedi. Kısa sürede vaka yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri Mehmet Akif Koyuncu’yu kar motosikletli sedyeye alarak indirdi ve ambulansla hastaneye kaldırdı. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm çabalarına karşın Koyuncu kurtarılamadı ve öldü. Koyuncu’nun ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi Adli Tıp Müessesenine götürüldü.Jandarma Mehmet Akif Koyuncu’nun ölümü konusunda olarak dostları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.’nin ifadesini aldı. Dostları eğlenmek için çıktıkları dağda minderi sökerek kaymaya başladıklarını ve talihsiz kazanın olduğunu söyledi.

”DEMEK Kİ BİR GECEDE İNSANIN HAYALLERİ DEĞİŞEBİLİYORMUŞ’
2011 yılında Hacettepe Üniversitesi diş protez bölümünden mezun olan, 2012 yılında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik fakültesi’nde okurken yatay geçişle Erzurum’a gelen Koyuncu, 4 Ocak günü Facebook’taki hesabında, “Demek ki bir gecede insanın düşünceleri ve hayalleri değişebiliyormuş” diye paylaşımı dikkat çekti.

ASLI NEMUTLU DA ANTREMAN YAPARKEN KAR PERDELERİNE ÇARPARAK ÖLMÜŞTÜ
Öte yandan ulusal kayakçı Aslı Nemutlu da 12 Ocak 2012’de Konaklı Kayak Merkezi’nde idman yaparken dengesini kaybedip kar perdelerine çarparak hayatını kaybetmişti.