Palandökene Sevgililer Günü dopingi

Palandökene Sevgililer Günü dopingi :14 Şubat Sevgililer Günü’nün yarıyıl tatili sonrasına denk gelmesi, kar kalınlığı 105 santimetreye ulaşan Palandöken Kayak Merkezi’ni hareketlendirdi.

Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi’nde, oteller tamamen doldu.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 105 santimetreye ulaşan Palandöken’deki otellerde Sevgililer Günü dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Rusya, Ukrayna, İran, Almanya, Belçika, Hollanda, Polonya ile Türkiye’nin farklı ülkelerinden gelen yerli ve yabancı turistler, Palandöken’de kayak, snowboard yapmanın, kızak kaymanın keyfini yaşadı. İlk kez kayak yapan bazı sevgililerin de düşe kalka kayması ilginç görüntü oluşturdu.

Palandöken’de faaliyet gösteren otel işletmeleri de sevgililerin talepleri doğrultusunda, odaları güllerle süslüyor, kalp şeklinde yiyecek ikramlarında bulunuyor.

Bir otelin ön büro müdürü Ahmet Baykal, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yarıyıl tatili sonrasına denk geldiğini, hem yurt içinden hem de yurt dışından inanılmaz derecede taleple karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Bir ay önceden rezervasyonların yapıldığını ifade eden Baykal, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki tüm otellerde doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu, ilk kez beklentilerin üzerinde bir sezon geçirdiklerini vurguladı.

Baykal, “Hem kayak yapmak hem de Sevgililer Günü’nü ayrı bir yerde kutlamak için burayı tercih ettiler. Pistlerde kayak yapanların yüzde 80’ini sevgililer oluşturuyor. Otellerdeki misafirlerimizin de çoğunluğu yabancılardan oluşuyor” diye konuştu.

Sevgililer için özel programlar düzenlediklerini vurgulayan Baykal, bir salonu Sevgililer Günü için kapattıklarını, burada turistlerin hem eğleneceklerini hem de Sevgililer Günü’nü kutlayacaklarını belirtti.

Baykal, Sevgililer Günü’nde gelen misafirlerin 2 bin rakımda kayak yaptığını ifade ederek, “Özel misafirler de var. Örneğin bir çift, 50 yaşındalar. Sevgililer Günü’nü ve evlilik yıl dönümlerini kutlamak için fotoğrafçılarıyla buraya geldiler. Kar üzeride, otelin çeşitli yerlerinde fotoğraf çektirip, özel günlerini kutluyorlar. Palandöken’deki doluluk oranlarımız ve misafir memnuniyetimiz beklentilerimizin üzerinde gidiyor” dedi.