Rizenin Ayder Yaylasında Helikopterli Kayak Başlıyor

Helikopterli kayak :HHelikopterle kayak sporu Heliski’nin Türkiye’deki merkezi haline gelen Kaçkar Dağları, bu ay sonunda tutkunlarını ağırlamaya başlıyor. Bu yıl sporcu kafilelerinin çoğunluğunu Kaçkarlar’a ilk kez gelecek olan ve daha önce bu heyecanı Rusya ve Gürcistan’da yaşayan Alman sporcular oluşturacak.

Çamlıhemşin İlçesi’nin Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları’nda 8 yıldan bu yana yapılan Heliski sporu Ocak ayı sonunda başlıyor. Rize Valiliği İl Sportif Turizm Kurulu bu yıl Heliksi sporu için başvuran Kunet turizm firmasına lisans verdi. Bölgede çalışmalara başlayan firma iki helikopterle Ayder Yaylası’nda başlayacağı heliksi için yurt içi ve dışında rezervasyonlar almaya başladı. Heliski sporu için daha önceleri Rusya ve Gürcistan’ı tercih eden Alman sporcu kafileleri bu yıl ilk kez kurulan bağlantı ile Kaçkarlar’a gelecek. Almanya’nın yanı sıra Japon, İsveç ve Fransız kayakçılardan oluşan 200’e yakın sporcu Heliski için başvuru yaptı. Alaska, Kanada ve Alpler ile Türkiye’de Kaçkarlar’da yapılan Heliksi sporu heyecanını yaşamak isteyenler bir hafta için kişi başı 10-15 bin Euro’yu gözden çıkarıyor. Heliski organizatörü Şenol Kılıç, kar durumunun en iyi düzeyde olduğu Kaçkarlar’da Heliksi organizasyonunun ay sonunda başlayacağını belirterek, şöyle dedi:

“Türkiye’de Heliksi sporunun merkezi konumuna gelen Ayder Yaylası ve Kaçkar dağları bu organizasyon için hazır. Kar seviyesi çok iyi. Tüm bağlantılarımız tamam. İki helikopterle Heliski faaliyeti başlayacak. Bu yıl ilk kez Alman sporcuları konuk edeceğiz. Almanlar daha önce Rusya ve Gürcistan’ı tercih ediyordu. Bu yıl bizim konuğumuz olacaklar.”

8 YILDA 3 BİNE YAKIN KİŞİ GELDİ

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu da, son 8 yılda Kaçkar Dağları’na aralarında Fransa, İsveç, İspanya, İsviçre, Kanada, ABD ve Rusya’nın da bulunduğu ülkelerden 3 bine yakın sporcu geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Helikopterle alınarak dağların zirvesine bırakılan, ardından kayarak vadi boyunca inerek nefes kesen görüntülere imza atan kayakçılar büyük adrenalin yaşıyor. İlimiz bu sporla birlikte kış turizmi açısından önemli konuma geldi. Heliski faaliyeti ile yaz kış turizminde de ilimiz adından söz ettiriyor.”