Rizenin Teleferik Projesi çalışmalarında sona yaklaşılıyor

Rize’nin Teleferik Projesi çalışmalarında sona yaklaşılıyor :Rize sahilden Dağbaşı mevkiine yapılması planlanan teleferik projesinin fizibilite çalışmaları Rize’ye gelen teleferik uzmanları tarafından yapılıyor.

Rize’nin turizmine önemli derecede katkı sağlayacağı düşünülen ve vatandaşların dinlenme amaçlı şehrin üst kısımlarında bulunan sosyal tesislere ulaşmasını sağlayacak olan teleferik projesinde, kamulaştırılma çalışması çerçevesinde 30 dönümlük alanın arazi sahipleri tarafından mahkemelik olan sadece 5 dönüm gibi bir kısmı kaldı.

Kamulaştırma çalışmalarında sona yaklaşılan teleferik projesinin ayaklarının nerelerde yerleştirileceği, yolcu kapasitesi, yolcu vagon sayısı, kaç adet ayak olacağı konusunda Rize’ye gelen teleferik uzmanları tarafından araştırmalar yapılıyor.

Teleferik projesinde gelinen son nokta ile ilgili teknik ekipten bilgiler alan ve projenin sahil başlangıç noktasında yapılan incelemelere katılan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, projenin hangi aşamada olduğuna değinerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Kasap açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bizden önceki dönemde düşünülen ve Rize’nin önemli projelerinden birisi olan Teleferik Projesinde göreve geldiğimde 30 dönümlük bir alan içerisinde düşünülen projenin 15 dönümlük bir kısmı kamulaştırılmıştı. Belediye Başkanlığı görevime başladığım zaman dilimi içerisinde kamulaştırma işlemlerine devam ettik. Kamulaştırma işlemini bir yıl önce tamamlamış olmamız gereken teleferik projesi çerçevesinde 30 dönümlük alan içerisinde arazisi bulunan bazı arazi sahiplerimizin konuyu mahkemeye taşıması üzerine 4 ila 5 dönüm gibi arazinin mahkeme süreci devam etmektedir. İnşallah kısa süre içerisinde bu adli süreçte tamamlanmış olacak.

Projenin hayata geçirilmesi noktasında Rize Belediyesi olarak projenin teknik altyapısı üzerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sahilden başlayarak Dağbaşı mefkii olarak adlandırdığımız alana çıkacak olan teleferik projemizin bağlantı ayaklarının nerelerde olacağı, saatte kaç yolcu taşıyacağı, yolcu kabin sayısı ve kaç adet ayaktan oluşacağı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Rize sahilinden dağbaşı mevkiine yapılması düşünülen teleferik Projesi daha sonraki süreçte ısırlık mefkiinde yapılacak olan “Isırlık Kent Ormanı ve Mesire alanı” olarak düşündüğümüz alana uzatılacak şekilde hayata geçiriliyor. Böylece insanlarımızı şehirden uzak dinlenebilecekleri alanlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca projemizin dağbaşı ayağında sosyal tesislerimize yer vermeyi düşünüyoruz”