Rusya krizi diğer tatilcilere yaradı

Rusya krizi diğer tatilcilere yaradı :Türkiye’nin ünlü kayak merkezi Uludağ’a, eskisi kadar Rus turist gelmiyor. Turizmciler konaklama bedelini düşürerek, 5 bin yataklı tesislere Arabistan ve İran’dan müşteri çekmeye çalışıyor

Toplam 5 bin yatak kapasiteli 30 otel ve misafirhanenin bulunduğu; Türkiye’nin kayak merkezlerinden Bursa-Uludağ’da yılbaşı hazırlıkları devam ediyor. Otellerde hummalı bir hareketlilik yaşanırken, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan kriz ise yurt içi ve yurt dışından gelecek diğer tatilcilere yaradı.

Uludağ’daki çalışmalardan bahseden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ’da yüzde 25’lik Rus turist pastasında küçük bir sıkıntı olduğunu söyledi. Fiyat düşürülerek, farklı ülkelerden daha fazla müşteri gelmesi ile bu açığın kapanacağını ifade eden Mehmet Akkuş, Uludağ’da otel rezervasyonlarının yüzde 80’inin dolduğuna dikkat çekti.

Fiyat düşürülecek

Ruslar ile Uludağ’da bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Mehmet Akkuş, “Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan ve genişleyen kriz ile birlikte Uludağ’a gelen Rus turist sayısında azalma olacak. Kriz başlamadan önce aldığımız rezervasyonlar da iptal edildi. Ama biz, yeni çalışmalarla bu yüzde 25’lik eksilmeyi atlatacağız. Otel ve acenteler işbirliği ile fiyatları geçen senelere göre daha uygun hale getirdi. Başlatılan kampanyalarla birlikte Araplar’ın ve Orta Doğu’dan yeni müşterilerin gelmesini bekliyoruz. Yılbaşı için de Uludağ’da hazırlıklar devam ediyor. Acenteler yılbaşı için paket programlar hazırladı. Bunların içerisinde animasyon gösterilerinden ünlü sanatçılara kadar birçok eğlence olacak” diye konuştu.

Kar yağışı gecikir mi?

Küresel ısınma ile birlikte kar yağışının geç başlaması ve erken yerden kalkmasının kış turizmini de etkilediğini ifade eden Mehmet Akkuş, “Küresel ısınmaya çok dikkat etmeliyiz. Bu ısınmadan dolayı, kar sezonu geç başlayıp erken bitiyor. Özellikle tatilciler ve turizm acentelerine erken tarihte yer ayırttırmalarını tavsiye ediyorum. Meteoroloji ve uzmanların hava tahminine göre; kar yağışı bu sene geçtiğimiz yıllara göre daha geç olabilecek ve daha erken yerden kalkacak” dedi.

Turizm zirvesi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak Bursa’yı tanıtmaya özen gösterdiklerini ifade eden Akkuş, “Bursa’daki turizm potansiyelini arttırmaya çalışıyoruz. Bursa’daki turizmin en güzel yerlerde olması için mücadele ediyoruz. Önümüzdeki hafta ‘2. Bursa Turizm Zirvesi’ni toplayacağız. En az 4 bakanın katılmasını umduğumuz bir program olacak. Tur operatörlerinden meslek gruplarına kadar Bursa’yı anlatabileceğimiz bir zirve olacak. Uludağ’da, kaplıcalarımıza kadar birçok konuyu dile getireceğiz. Bu toplantı özellikle Bursa için çok önemli” şeklinde konuştu.