Rüzgar Erciyes Kayak Merkezini Olumsuz Etkiledi

Rüzgar Erciyes Kayak Merkezini Olumsuz Etkiledi :Kayseri şehir merkezinde kapalı ve rüzgârlı bir hava, önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı’nda ise rüzgârla birlikte kar yağışı hâkim.

Şehir merkezinde geceden itibaren rüzgâr etkili olmaya başladı. Kapalı havada zaman zaman yağmur yağıyor. Bir önceki sezonu kurak geçiren Erciyes’te ise bu kış kar bereketi yaşanıyor. Bugün de iki gün aradan sonra kayak merkezlerinde tekrar yağış başladı. Gece başlayan kar, rüzgâr sebebiyle tipi şeklinde yağıyor. Geceden itibaren yaklaşık 10 santimetre kalınlığında kar yağdığı belirtildi.

RÜZGÂR, PİSTLERİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Dağda da etkili olan rüzgâr, kayak pistlerini olumsuz etkiliyor. Tekir Kapı Kayak Merkezi’nde, kızak alanı ve yürüyen bant dışında açık pist bulunmuyor. Hisarcık Kapı, Hacılar Kapı ve Develi Kapı kayak merkezlerinde de sadece yürüyen bant ve kızak alanları açık. Kayseri ile kayak merkezi ve Develi arasındaki karayolunda ise ulaşım sağlanabiliyor.

Kayak severler ve turizmciler, Erciyes’te bu sezon yaşanan kar bereketinden dolayı mutlu. Son günlerde yağan karın sezonu uzatacağını belirten turizmci Mehmet Eğlenceoğlu, nisan ayının sonuna kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Pistlerde kar kalınlığının yaklaşık 3 metre olduğunu belirten Eğlenceoğlu, güçlü bir lodos dalgası gelmezse sezonun mayıs ayına da sarkabileceğini kaydetti.