Saklıkent kayak festivaline hazır

Saklıkent kayak festivaline hazır :Antalya Kayak İhtisas Kulübü, Konyaaltı Belediyesi ve Saklıkent Kayak Merkezi işbirliğiyle Saklıkent’te kayak festivali düzenleniyor. 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında planlanan festivalde snowboard ve alp disiplini yarışlarının yanında amatörler için de 45 yaş üstü yarışmaları gerçekleştirilecek.

Antalya Kayak İhtisas Kulübü Başkanı Bülent Nevcanoğlu ve ekibi festival için çalışmalara hız verdi. Saklıkent kayak pistlerini inceleyen, yarışların yapılacağı bölgeyi belirleyen Nevcanoğlu, festivalin Saklıkent’te ilk olacağını belirtti. Festivalin kayak sporunu insanlara sevdirmeyi amaçladığını aktaran Nevcanoğlu, “Festivalin ilk günü zirvede amatör yetişkinler için özel yarışma yapılacak” dedi.

2’nci ve son günü ise snowboard ve alp disiplini kategorilerinde profesyonel sporcular dereceye girmek için mücadele edecek. 11, 21 yaş ve üzeri sporcular istedikleri kategoride yarışabilecek.

Antalya Kayak İhtisas Kulübü olarak uzun süredir kayak yarışları ve festivale hazırlandıklarını vurgulayan Nevcanoğlu, “Festival sadece Antalyalılara özel olmayacak. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan kayak sporcularını da buluşturacak. Festivali geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.