Saklıkent Kayak Merkezi ’nde heyecan başlıyor

Saklıkent Kayak Merkezi ’nde heyecan başlıyor : Antalya merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi’ne yılın ilk karı düştü.

Kayak sporu için elverişli koşulların henüz oluşmadığı zirvede ikinci kar yağışı bekleniyor. Saklıkent Kayak Merkezi İşletme Müdürü Latif Şahin, pistleri kayak sporuna hazır hala getirmek için kar yağışı beklediklerini söyledi. İlk yağışın ardından zeminin birkaç santim karla kaplandığını söyleyen Şahin, “Zemini iş makinelerinin yardımıyla sıkılaştırdık. Gelecek hafta içinde kar yağışı bekleniliyor. Yılbaşına sayılı günler kala zirvede kayak sezonunu açmış olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Saklıkent’in yanı sıra Isparta Davraz Kayak Merkezi de sezonu açtı. Kar yağışının gerçekleştiği Davraz, günü birlik ve konaklamalı tatilcileri ağırlamaya başladı. 3 ayrı telesiyejin bulunduğu merkezde kayak dışında yamaç paraşütü atlayışları da yapılıyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden kayak tutkunlarını ağırlayan Davraz, Antalyalılar için de günü birlik kayak yapma ve eğlence merkezleri seçenekleri arasında bulunuyor.