Salda Kayak Merkezinde göl doğa ve kar bir arada

Salda Kayak Merkezinde göl doğa ve kar bir arada :Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Salda Kayak Merkezi’nin sezon açılışından önce bir araya geldiği basın mensuplarına çalışmaları anlattı. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Salda Kayak Merkezi’nde sezonu açacaklarını belirten Sancar, herkesi Salda Kayak Merkezi’ne davet etti.

Yeşilova’da bulunan Salda Kayak Merkezi’nin 2015 yılı kayak sezonunu, pazar günü Yeşilova Kaymakamlığı’nın desteğiyle düzenleyecekleri etkinlikle açacaklarını dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, açılışa Vali Hasan Kürklü, Milletvekilleri, protokolün diğer üyeleri, sporcular ve vatandaşların katılacağını söyledi.

Yolun engebeli ve yokuş olması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda ulaşımın sorun yarattığını, bu yıl ise altarnatif bir yol yapılarak ulaşımın kolaylaştırıldığını düzenlediği basın toplantısında belirtip, herkesi Salda Kayak Merkezi’ne davet eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sancar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne resmi yazı yazarak, gerek tatillerde gerek eğitimlerde öğrencilerin Salda Kayak Merkezi’ne götürülmesini, hem öğrencilere kayak merkezinin tanıtılması hem de kayak eğitimlerinin verilmesini talep ettiklerini, 12 ay boyunca Salda Kayak Merkezi’nde bir eğitmenin bulunduğunu, kışın karda yazın ise tekerlekli kayak aletlerinde eğitim verdiğini açıkladı.

Salda Kayak Merkezi’nin manzara olarak çok güzel bir yerde bulunduğunu hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, ” Kayak merkezimiz, Salda Gölü manzaralı, doğanın, yeşilin içinde çok güzel bir alanda bulunuyor. Maviye, yeşile ve kışın da kar yağışlarıyla beyaza doyduğumuz bir alan.” dedi.