Salda Kayak Merkezinde sezon açılışı

Salda Kayak Merkezinde sezon açılışı :Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Kayak Merkezi 3 pist ve t-bar (Çekme görevini sağlayan ekipman) ile hizmet vermeye başladı.

Burdur, Denizli ve Antalya illerinin ortasında yer alan, 2 bin 79 metre rakımda bulunan Salda Kayak Merkezi Burdur’a 77, Yeşilova ilçesine ise 14 kilometre mesafede yer alıyor. Geçen yıl yeterli kar yağışının olmaması nedeniyle açılamayan tesisler, bu yıl kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşmasıyla kayakseverlerin uğrak yeri haline geldi.

Kayak merkezinin işletmecisi Selçuk Şemsioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla kayak pistlerinin ve tesislerin hizmet vermeye başladığını söyledi.

Merkezde, 3 pistin hazır olduğunu, bunlardan birinin t-bar ile hizmet verdiğini anlatan Şemsioğlu, diğer 2 pistin uzunluğunun ise bin 200 ve bin 800 metre olduğunu kaydetti.

Salda Kayak Merkezi’nin konumunun oldukça iyi bir yerde olduğuna dikkati çeken Şemsioğlu, şöyle konuştu:

“Burası Antalya, Denizli ve Burdur’un tam orta merkezinde. Salda Gölü’nün ismini alan kayak merkezimiz, yolunun oldukça düzgün olmasından dolayı herkesin kolayca ulaşabileceği bir yerde. Kayak merkezimizin konaklama konusunda bir yatırımcıya ihtiyacı var. Çünkü kayakseverler için önemli olan unsurlar ulaşım, pistler ve konaklamadır.”

Merkezde görev yapan antrenörlerden Seyhan Karaoğlu ise merkezin Salda Gölü manzarası, kayak sporu ve yamaç paraşütü ile müthiş bir üçlü oluşturduğunu söyledi.

Kayak merkezinin çam ağaçları içerisinde çok özel bir ambiyansı bulunduğunu vurgulayan Ali Derya isimli vatandaş, “Bu ortam insanı gerçekten etkiliyor. Ayrıca buraya Salda Gölü manzarasıyla çıkıyorsunuz. Pistler gayet güzel. Yeterli sayıda pist mevcut. Burada kar olduğu sürece kayak yapmak çok zevkli” dedi.