Salda Kayak Merkezine yakışmayan yol ayıbı

Salda Kayak Merkezine yakışmayan yol ayıbı :Burdur’un Yeşilova İlçesi’nde bulunan 2012 yılında faaliyete geçen Salda Kayak Merkezi’ne ulaşımda sağlanan yol Burdur’a yakışmıyor.

Burdur’un turizm değerlerinden biri olan ancak henüz ulusal bazda yer edinemeyen Salda Kayak Merkezi’nin ulaşımının sağlandığı Yeşilova-Niyazlar Köy yolu son haliyle vatandaşlar tarafından tepki buluyor.

Salda Kayak Merkezi ve köy ulaşımı için kullanılan bu 5 kilometrelik yolda oluşan çukur ve tümseklikler, hem araçlara hasar veriyor hem de olası kazalara zemin hazırlıyor.

Salda Kayak Merkezi’nin hem ülke turizmine kazandırılması hem de bu yolu kullanan vatandaşların güvenli seyahat edebilmesi için mutlaka yetkililerin çalışma yapması gerekiyor.

DEVLETE ÇAĞRI

Köy yolunu sık sık kullandıklarını ifade eden Ferahi Ulukuş, yolun durumundan epeyce rahatsız olduklarını ve yolun bir an evvel devlet yetkileri tarafından çalışma yapılarak düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

VAKİT VARKEN ÇALIŞMA YAPILMALI

Henüz kar yağışının olmaması nedeniyle kayak sezonu başlamayan Salda Kayak Merkezi’ne ulaşımda sağlanan yolda en kısa sürede yapılacak bir çalışma ile yol, hem kayak merkezine hem de köy halkına güvenli bir şekilde hizmet edecektir.