Şalvarlı kayakçılar kayak merkezinin tadını böyle çıkardı

Şalvarlı kayakçılar kayak merkezinin tadını böyle çıkardı :Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin sınırları içinde bulunan Güneydoğu’nun ‘Ulu Dağ’ı olarak tabir edilen 1919 rakımlı Karacadağ kayak severlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Bölgede ki tek kayak merkezi olması nedeniyle günü birlik kayak severlerin uğrak yeri olan, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Batmandan gelen kayak severler kar ve güneşin tadını çıkarmaya çalışıyorlar. Karacadağ kayak merkezinde kar kalınlığının yer yer 25 santimi bulması, kayak severler için hem kayak merkezi hem de piknik alanı olarak kullanılıyor. Karacadağ kayak merkezi acemi kayakçılar için olduğu kadar, profesyonel kayakçılara hitap edecek niteliktedir.

Kayak merkezine gelen şalvarlı vatandaşlar kayak yaparken profesyonel kayakçıları aratmadılar. Kayak merkezinde kayak takımlarının bir saatlik ücreti 20 TL olurken olduğu öğrenildi. Kayak merkezine gelen vatandaşlar, kar üzerinde mangal yapıp kayak yapmanın yanı sıra piknik yapmanın da keyfini çıkardılar. Bazı vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirdi. Kayak merkezine gelen vatandaşların yaptığı açıklamada; kayak merkezine ilk kez geldiklerini ve güzel bir duygu yaşadıklarını, burada böyle bir merkezin olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kayak merkezine gelen Sinan Atilla ise ;

“Karacadağ’da bulunuyoruz burası genelde sıcağıyla biliniyor sıcaklığın 35-40 derece olduğu, Karacadağ gibi güzel bir yerimizde var burası 3 aya yakın kayak yapılmakta hem Diyarbakır’dan olsun Mardin’den olsun Urfa merkezden olsun Siverek’ten diğer ilçelerden halkımız eğlenmeye geliyor. Burada bu şekilde hem kayağımızı yapıyoruz hem mangalımızı yapıyoruz her tas eğlencemiz var dedi.

Karacadağ bölgesi bizim bölgemizdir, köyümüz hemen Karacadağ’ın altındadır her zamanda geliyoruz buraya hem kaymak için hem de piknik yapmak için ifadelerinde bulundu.