Samsun’da görme engelliler Akdağ’da kayak keyfi yaptı

Samsun’da görme engelliler Akdağ’da kayak keyfi yaptı :Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü üyeleri hafta sonu Ladik-Akdağ Kayak Merkezinde kayak keyfi yaptı.

Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü hafta sonu görme engelli sporcuların kayak sporuyla tanışma faaliyeti düzenledi.

Görme engelli sporcuların kayak sporunu yakından tanıma, ortamı birebir yaşaması, sosyal aktivite bilinci kazandırılması, toplumsal kaynaşma ve birlik beraberlik mesajı verilmesi adına Ladik ilçesi Akdağ Kayak Merkezi’ne gezi yapıldı. Gezi süresince görme engelli sporcularımız kızak yarışmalarına katılıp gönüllerince eğlendiler. İlk defa böyle bir ortamda bulunmalarının verdiği heyecanla yaşadıkları sevinç ve mutluluk gözlerinden okunuyordu. 2015’te yoğun bir sportif faaliyet dönemine girecek olan sporcular önümüzdeki günlerde başlayacak olan antrenmanlar öncesi stres attılar.

Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Murat Fırat yaptığı açıklamada, “Kulübümüzün düzenlemiş olduğu bu organizasyonda bizimle olan Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi’ne, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Ladik Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Başkanlığı’na ve Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Hakkı Karaca’ya teşekkür ediyoruz. Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı olarak görme engelli sporcularımıza destek olunduğunda ve imkan verildiğinde bir kez daha yapamayacakları bir şey olmadığını gözlemlemiş olduk. Ayrıca bundan sonra bu tür organizasyonların devam ederek görme engellilerin başarı çıtasını yükseltmesi için elimizden gelen tüm imkanları seferber edip çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.