Sarı Melekler Kar,Kış Demeden Hasta Kurtarıyor

Sarı Melekler Kar,Kış Demeden Hasta Kurtarıyor :Kış aylarını en çetin geçiren illerden Erzurum’da insan sağlığının tehlikeye atılmaması için her türlü imkan sağlanıyor. Binlerce kayak severe ev sahipliği yapan Palandöken Dağındaki ekipler, olası kazalar için hazır kıta bekliyor. Kapanan köy yollarındaki acil hastalara, trafik kazalarındaki yaralılara müdahale etmekte 112 Komuta Merkezi ekiplerine düşüyor.

Erzurum’da aralıksız devam eden kar, kayak sporu için yeterli olunca, kayak yapmak isteyenler Palandöken Kayak Merkezine akın ediyor. Özellikle hafta sonları kayak severlerin akın ettiği Palandöken Dağı binlerce kişiye ev sahipliği yapıyor. Palandöken dağının zirvesinde hazır kıta bekleyen İl Acil Afet Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri, olası kazalarda hemen olay yerine giderek mağdur vatandaşları kurtarıyor. Kış sezonunda işe başlayan sağlık ekibi sadece Erzurum değil, çevre illerde de yaşanan çığ felaketine anında helikopter ile giderek müdahale ediyorlar. 2 kar motoru ve özel teçhizatlarla, sürekli alan kontrolü yapan ekipler, bazen kendi hayatlarını bile riske atıyorlar.

KAR, KIŞ DEMEDEN HASTA KURTARIYORLAR

Sağlık Bakanlığı Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezi, ekipleri kış şartlarında sürekli hasta kurtarıyorlar. Erzurum’da kışın yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerdeki acil hastalar için snowtrack (Kar üstü araç) ve paletli ambulanslarla kar, tipi demeden hasta kurtarmak için yollara düşüyor. Sağlık ekipleri her koşulda hasta kurtarmak için çabaladıklarını belirterek, “Kış aylarının çetin geçtiği bölgelerde sağlıklı olmakta sağlık hizmeti vermekten oldukça zor oluyor. Hastaları kurtarmak için canla başla çalışıyoruz. Kış aylarında herhangi bir acil durum için 112 Acil Komuta Kontrol Merkezimiz tüm teçhizatlarıyla müdahaleye hazır haldeyiz” dediler.

Sağlık ekipleri snowtrack ve paletli ambulans ile kapanan köy yoluna en yakın açık karayoluna kadar tırların içinde gidiyor. Kapanan bölgeye kadar gelen ekipler, donanımlı araçlar ile kar üstünden hastaya ulaşıyor ve ilk müdahaleyi yaparak sağlık kuruluşuna götürüyor.