Sarıkamış Kayakseverlerinin Mekanı Oldu

Sarıkamış Kayakseverlerinin Mekanı Oldu :Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayakseverlerin mekanı oldu.Kristal kar- Sarıçam Ağaçları arasında kayak yapan kayak severler, Sarıkamış dışında başka kayak merkezlerini tercih etmiyor.

Dünya’da sadece Alplerde bulunan kristal karın Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde olduğuna dikkat çeken Çam-Kar Otel genel Müdürü Kemal Aydın, yaklaşık 2 bin metre üzerinde sarıçam ağaçlarının arasından kayak yapmanın keyfini çıkarmak isteyenlerin Sarıkamış’ı tercih ettiğini belirtti.

Aydın, “Cıbıltepe Kayak Merkezi gerçekten kendine özgü özelliklere sahip. Her şeyden önce 2 bin metre üzerinde Dünya’da nadir görünen sarıçam ormanlarıyla kaplı bir merkez. Bunun değişik avantajları oluyor. Tabi ki çığ tehlikesinden uzak güvenle kayak yapma imkanı bulunuyor. Gönül rahatlığıyla acaba “çığ”olur mu? Endişesi yaşamadan herkes Sarıkamış’ın eşsiz pistlerinde gönüllerince kayabilir” dedi.

“YABAN HAYVANLARIN AYAK İZLERİNİ GÖRMEK İNSANA AYRI BİR TAD VERİYOR”
Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yaban hayvanların ayık izlerinin görmenin ayrı bir tat verdiğine dikkat çeken Çam-Kar Otel Genel Müdürü Kemal Aydın, “Kayak merkezine çıkarken yaban hayvanlarının ayak izlerini görmek, seyretmek, insana ayrı bir tat veriyor. Kuş sesleri içerisinde kayak yapıyorsunuz ulaşım imkanları çok kolay” diye konuştu.

Sarıkamış’ta kayanların başka kayak merkezlerini tercih etmediğinin altını çizen Aydın, “Sarıkamış’ın kar kalitesi dünyada bilinen bir özellik. Sarıkamış’a gelen daha sonra başka bir yeri tercih etmiyor. Yani Sarıkamış’ın önemli bir kar kalitesi var. Nemsiz bir ortam olması, otel imkanlarının çok iyi olması ve dinlenme amacıyla gelenler için çok rahat bir ortam olması. Özellikle kafasını dinlemek, rahatlamak, iş ortamından, stresten uzaklaşmak isteyenler için bire bir bir kayak merkezi. Bu ayrıcalığıyla Sarıkamış diğer kayak merkezlerinden avantajlı konumda. Biz kaymak isteyen, dinlenmek isteyen herkesi Sarıkamış’a bekliyoruz”şeklinde konuştu.

Öte yandan sömestre tatilini geçirmek için Sarıkamış’ı kayak severler mesken tuttu. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kayak sever Cıbıltepe’de kaymanın keyfini yaşanıyor.