Sarıkamışı tercih eden kayak severler gece ışıklandırması istiyor

Sarıkamışı tercih eden kayak severler gece ışıklandırması istiyor :Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezinde saha araştırması yaptı. Çıkan sonuçlar arasında akşam kayak yapılamaması şikayet konusu olurken gece ışıklandırması talebi ön plana çıktı.

Araştırmada konaklama tesislerinde sunulan ön büro hizmetleri, odalar, restoran, barlar hakkındaki değerlendirmeler ve otel hakkındaki genel görüşlerin yanı sıra pistler, mekanik tesisler, pistlerdeki yeme-içme mekânları, çocuklar için eğlence imkânları ve Sarıkamış şehir merkezi hakkındaki görüşler, yüz yüze gerçekleştirilen anket uygulaması ile değerlendirildi. Elde edilen 289 soru formunun analizi neticesinde dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Misafirler üzerinde yapılan araştırmada, katılımcıların %80,7’si ön büro hizmetlerinden duydukları memnuniyet ifade edilirken, özellikle personelin nezaketinden hoşnut kaldıkları belirtildi.

Kamuoyuna açıklanan araştırma sonuçlarında, “Misafirler market, kuaför, hamam vb. diğer hizmetler ile odalara ilişkin çalışmalara öncelikle ağırlık verilmesi gerektiğini dile getiriyor. Restoranlarda yemek çeşidi ve kalitesi, barlarda ise özellikle içecek seçenekleri ve fiyatları konularında istikrar sağlanması gerektiği ifade ediliyor. Araştırmaya katılan kişilerin yarısına yakını, konaklama tesislerindeki bahçelerin bakımının yetersiz olduğunu düşünüyor. Müşterilerin yüzde 43,3’ü kayak sonrası etkinlikleri, yüzde 34,9’u gece eğlenceleri ve yüzde 24,8’i ise çocuklar için eğlence imkânları hususlarında çalışmaların yapılmasını istiyor. Misafirler karın kalitesinden, pistlerin uzunluğundan, kapasitesinden ve çeşitliliğinden, özellikle de doğal çevrenin güzelliğinden oldukça memnunken sorulara yanıt veren her beş kişiden üçü akşam saatlerinde kayak yapılamamasından şikâyet ediyor. Bu veri ışığında kayak merkezinin ilk etabında hayata geçirilen aydınlatma altyapısının tamamlanarak akşam saatlerinde de konuklara kayak imkânı sunulmasının gerekli olduğu ortaya çıkıyor

Kayak merkezine gelen misafirlerin maalesef Sarıkamış şehir merkezi ile ilgilenmedikleri bu çerçevede, şehir merkezinde bütüncül bir yenilemenin sağlanması ve yeme – içme, eğlence, alışveriş imkânı açısından misafirleri cezbedecek ve memnun edecek işletmelerin kurulması gerektiği gerektiği ifade ediliyor.

Bölgenin erişilebilirliğinin arttırılması anlamında en önemli unsurlardan biri olan havayolu ulaşımında uçak saatlerinin düzenlenmesi ve uçuş sayılarının sıklaştırılmasıda teklif ediliyor.