Sarıkamışta kayak merkezindeki yangın

Sarıkamışta kayak merkezindeki yangın :Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca geçen ay çıkarılan yangın sonucu zarar gören tesisin, yeni sezona yetiştirilmesi hedefleniyor

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine, yangın sonucu kayak merkezinin 2. etap üst istasyonunun kullanılamaz hale geldiğini hatırlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı ile tesislerin yeni sezona yetişmesine çabaladıklarını dile getiren Toksoy, şunları söyledi:

“Kayak merkezimiz, yalnızca bölgenin değil, Türkiye’nin de önemli kış turizm merkezleri arasında yer alıyor. Turizm yatırımcıları, otelciler, lokantalar, Sarıkamış ile Kars’taki esnaf ve vatandaşlar, özellikle uzun süren kış mevsimde geçimini buradan sağlıyor. Bu manada tesisimizin, mutlak suretle sezona yetiştirilmesi lazım.”

Toksoy, Avusturya’dan gelen bilirkişinin, bölgede incelemelerini tamamladığını ve tesisi onaracak firmaya sunulmak üzere rapor hazırlayacağını anlatarak, tesislerin yapımı için 2 milyon lira aktarıldığını ve kısa sürede montaj çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi 2. etap üst istasyonunda, 13 Eylül’de çıkan yangında, telesiyej üst istasyonu, kumanda kulübesi ile ahşap kafe kullanılamaz hale gelmiş, yangının bölücü terör örgütü mensuplarınca çıkarıldığı belirlenmişti.