Şentepe teleferik hattında gündoğumu manzarası

Şentepe teleferik hattında gündoğumu manzarası :Şentepe teleferik hattında çalışan kabinlerin gündoğumunda oluşturduğu manzara vatandaşlara da seyir zevki sunuyor

Her gün binlerce vatandaşın kullandığı Yenimahalle- Şentepe Teleferik Hattı’nda çalışan kabinler, gündoğumunda eşsiz görüntüler oluşturuyor. Evlerin çatılarının ve elektrik direklerinin arasından süzülerek birbiri ardına ilerleyen kabinler bölgede oturan vatandaşlara da seyir zevki sunuyor. Metro ile senkronize biçimde günde 18 saat çalışan Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı, her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip kabinlerden oluşuyor. Hat, Ankara’nın her gün doğumunda, çalışanların ve öğrencilerin ulaşımda tercihi oluyor.

4 MİLYON YOLCU TAŞIDI
Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenimahalle ile Şentepe arasında iki aşamalı olarak yapımı gerçekleştirilen teleferik hattında bugüne kadar 4 milyonun üzerinde başkentli yolculuk yaptı. 4 istasyonlu teleferiğin bin 450 metre uzunluğundaki ilk hattı, 17 Haziran 2014 tarihinde, Şentepe merkez ile TRT vericiler arasındaki bin 800 metre uzunluğundaki ikinci aşama teleferik hattı da 20 Mayıs 2015 tarihinde hizmete alındı.