Seyrahgan Tepesi teleferik projesi yakın zamanda hayata geçcek

Seyrahgan Tepesi teleferik projesi yakın zamanda hayata geçcek :Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Seyrahgan Tepesi, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesini birbirine bağlayan teleferik projesinin yakın zamanda hayata geçirileceğini belirtti.

Projenin detayları hakkında bilgilendirme yapan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Kalesini, Saat Kulesini ve Seyrangah Tepesini birbirine bağlayacak olan teleferik hattının önümüzdeki yılın sonuna tamamlanmasını öngördüklerini ifade ederek, bunun için yaklaşık 9 milyon TL bütçe ayırdıklarını ve bu bütçenin de bir belediye olarak ciddi sayılabilecek bir yatırım olduğunu söyledi.

Vizyon dedikleri Seyrangah Tepesi, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesi ile bunları birbirine bağlayan 1 kilometrelik teleferik hattının yapımına başladıklarını aktaran Tahsin Babaş, “Seyrangah Tepesinde, sadece yöresel ürünlerin satılacağı, ilçelerin tanıtılacağı ahşap binalar olacak. Binaların hepsini ahşap üzerine dizayn edeceğiz. Seyrahgah Tepesinde de bin 200 metrekare bir restoran olacak. Restoranın yanına bazı peyzaj düzenlemesi yapacağız. Yani Seyrangah Tepesi, tamamen turizm alanına dönüşecek. Buralar tamamen yaşam alanı haline gelecek. Seyrangah Tepesi’nin olduğu bölgeye de teleferik projesinin bir ayağı yapılacak. Nezih ve ferah bir ortam olacak. Vatandaşımız, kendisine gelen misafirlere burada yemek yedirebilmek için sıraya girecek” ifadelerini kullandı.

Her aşaması en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş ve Kastamonu Kalesine gelen misafirlerin, her türlü ihtiyaçlarını görebileceği projenin ihalesine çıkıldığını hatırlatan Tahsin Babaş, şunları söyledi: “Ayrıca Kaleden, Saat Kulesine geçerek burada da vakit geçirebilecek, kafeteryada misafirleriyle sohbet edebilecekler. Seyrangah Tepesi’nden Saat Kulesine yapılacak olan teleferiğin uzunluğu 1 kilometre olacak. Bu yüzden 1000 metrelik bir teleferik hattı yapıyoruz. Ayrıca Saat Kulesine gelen bir kişi, teleferik hattını kullanarak Seyrangah Tepesine gelebilecek ve burada vakit geçirebilecek. Ayrıca Seyrangah Tepesi’nden de golf araçlarıyla Kastamonu Kalesine çıkabilecek”
Seyrangah Tepesi projesinin 1 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini anlatan Tahsin Babaş, teleferik hattı da dahil Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi ve Seyrangah Tepesi projelerinin önümüzdeki yılın sonuna kadar bitirileceğini kaydetti.