Şimdi Moda Kayak ve Kartepe

Şimdi Moda Kayak ve Kartepe :Kartepe’de kar kalınlığı 3 metreye ulaştı… Kayak pistinde arızalar son anda giderildi…

Kocaeli’nde 4 gün yağdıktan sonra dün duran kar ile 1850 rakımlı Kartepe’nin zirvesinde kar kalınlığı 3 metreye çıktı. Zirvenin hemen altında bulunan Green Park Resort Otel’in kayak pistleri, elektrik arızasının giderilmesinin ardından açıldı.

ULUDAĞ VE KARTALKAYA’YI SOLLADI

Kocaeli bölgesinde ilk ve orta dereceli okulların yanı sıra Kocaeli Üniversitesi’nin de olumsuz hava koşulları nedeniyle tatil edilmesine neden olan yoğun kar yağışı bölgeyi terk ederken güneş kendini gösterdi. Ancak kentin hemen birkaç yüz metre yükseklikteki yerleşim bölgelerinde hala 1 metreye yakın kar bulunuyor. Samanlı dağlarının 1850 metrelik zirvesiyle bölgedeki en yüksek kesimi olan Kartepe ise Uludağ ve Kartalkaya’ya oranla bu yıl çok fazla yağış aldı.

GREEN PARK KAYAK PİSTLERİ HAZIR

Dün itibariyle zirvede 3 metre, 1650 metrelik rakımda bulunan Green Park Resort Otel ile kayak pistlerinin bulunduğu alanda ise kar kalınlığı 2 metre 55 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışının durması ve güneşin kendini göstermesiyle Kartepe’ye çıkan yoldaki buzların erimesiyle ulaşım da çok rahatladığından, özellikle önceki sabahtan itibaren Kartepe’ye kayak meraklıları akın etmeye başladı. Otel yetkilileri, büyük bir yoğunluk yaşanmasını beklediklerini söyledi.

‘YÜZDE 80 DOLU’

Green Park Resort Otel Genel Müdür Önder Sıkıcıoğlu bu yıl diğer kayak merkezlerine oranla Kartepe’ye daha fazla kar düştüğünü belirterek, “Aldığımız bilgilere göre diğer kayak merkezlerinden daha fazla kar var. Dün bu bölgede maalesef elektrik kesintileri yaşandı. Fazla kar yağdığı için direkler devrilmiş. Bu nedenle kayak pistlerimizi açamamıştık. Enerji sorunu tamamen giderildi ve pistlerimizi açtık. Şu anda doluluk oranımız yüzde 80. Ancak yarından itibaren doluluk oranı yüzde yüze çıkmasını bekliyoruz” dedi.