Sivas Halkı Yıldızdağı Kayak Tesislerine Akın Etti

Sivas Halkı Yıldızdağı Kayak Tesislerine Akın Etti :Sivas’ta inşat çalışmaları tamamlanan Yıldızdağı Kış Sporları ve Turizm merkezi hafta sonu itibari ile halkın hizmetine girdi. Hafta sonunu fırsat bilen Sivaslılar yeni tesise yoğun ilgi gösterdi.

Sivas İl özel İdaresi tarafından yapımına 2 yıl önce başlanan kent merkezine 61 kilometre uzaklıkta 2 bin 552 yüksekliğindeki Yıldızdağı eteklerine yapılan kayak tesisleri dünden itibaren Sivas halkının hizmetine girdi. Şu ana kadar yaklaşık 50 milyon liraya mal olan ve en uzunu 2 bin 500 metre olmak üzere toplam 5 kayak pistinin bulunduğu tesislerde, ayrıca 2 bin 330 metre uzunluğunda telesiyej ve kayakçılar için 2 ayrı mekanik sistem bulunuyor. Sağlıkevi, jandarma binası ve 5 günü birlik tesisin yapıldığı Yıldızdağı’nda önümüzdeki yıllarda hizmete girecek olan otel tesislerinin de yatırımlarının sürdüğü belirtildi.

Hafta sonunu kayak keyfi yaparak geçirmek isteyenler, İç Anadolu’nun yeni alternatif kayak merkezi olması beklenen Yıldızdağı tesislerine akın etti. Her yaştan ailelerin geldiği tesislerde, çocuk ve yetişkinler kızaklarla kayarak karın ve tatilin keyfini çıkardı. Kayakçılar tesislerde antrenman çalışmalarını sürdürdü. İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, yeni kayak tesislerin çok bölgeye çok önemli bir hizmet vereceğini belirterek, tesislerdeki yatırım çalışmalarının süreceğini söyledi.

Bölgede kayak çalışmalarını yürüten milli kayak antrenörü İlhan Erzurum, Yıldızdağı’nın İç Anadolu bölgesindeki en doğal kayak pistine sahip önemli tesislerden biri olduğunu belirterek, yıllarca verilen mücadele sonunda önemli bir tesisi Sivas ve Türkiye’nin kazandığını söyledi. Erzurum, küçük eksiklerin giderilmesi ile kısa sürede tesislerde uluslararası yarışmalar düzenleyeceklerini ve turizm açısından da diğer kayak merkezlerine rakip olacak bir konuma geleceğini vurguladı.