Snowboard ‘da Avrupa’nın En İyileri Erciyes’te

Snowboard ‘da Avrupa’nın En İyileri Erciyes’te :Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle ‘FIS Snowboard Avrupa Kupası’ Türkiye’de ilk kez Kayseri’deki Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirildi.

‘FIS Snowboard Avrupa Kupası’ açılışına Vali Orhan Düzgün de katıldı. Vali Düzgün, son dönemde yapılan büyük yatırımlarla adını duyuran ve bu yatırımların meyveleri olarak nitelendirdiği Dünyanın 2’nci büyük kupası olan “FIS Snowboard Avrupa Kupası”nın Türkiye ayağının Kayseri’de gerçekleşmesinin önemine vurgulayarak, bu tarz etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de yer almasını temenni etti. Düzgün ayrıca, Avrupa’nın en ünlü kayakçılarını Erciyes’te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve dünyanın farklı ülkelerinden şehre gelen sporcu ile misafirlere teşekkür etti.

İlk gün düzenlenen yarışlar sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini veren Vali Düzgün ve büyükşehir belediyesi eski Başkanı Mehmet Özhaseki, törenin ardından ödül alan kayakçılarla günün anısına fotoğraf çektirdi. Türkiye Kayak Federasyonu’nun girişimleriyle ilk kez Türkiye’de düzenlenen ve iki gün süren “FIS Snowboard Avrupa Kupası” yarışmasına Türkiye, Fransa, İtalya, Almanya, Slovenya, Hollanda, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri’nden 44 sporcu katıldı.