Snowboardun yıldızları Erciyeste

Snowboardun yıldızları Erciyeste :Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes, 13-15 Şubat’ta snowboard yarışlarına ev sahipliği yapacak.

Eurosport Player : Bu turnuvayı Eurosport Player’dan takip edin

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kayak Federasyonunun organizesinde 13-15 Şubat tarihlerinde Erciyes Kayak Merkezi’nde düzenlenecek “Maximum Zirve Erciyes Festivali”nde snowboard yarışları yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve bazı yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında yarışlar hakkında bilgi verdi.

Yalçın, Erciyes Dağı’na yatırımların karşılığının alınmaya başlandığını belirterek, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Cıngı ise Türkiye’nin en yüksek kış sporları merkezi Erciyes’te bir ilk yaşanacağını ifade ederek, “Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu organizasyonuyla Türkiye’de ilk kez FIS Snowboard Europa Cup coşkusu yaşanacak. 64 sporcunun katılımıyla Avrupa’nın en iyi snowboard yıldızları, Türkiye’de ilk kez piste çıkacak” diye konuştu.

Cıngı, Maximum Zirve Erciyes Festivali’nde ayrıca İş’te Üniversiteli Campus Rider’da üniversiteli sporcuların yarışacağını dile getirerek, bunun yanı sıra Snowkite Turkish Open, Snowboard Jam Session ve FIS Snowboard Europa Cup yarışlarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Avusturya, Almanya, İtalya, Hollanda, Slovenya ve İsviçre’den 234 sporcunun katılması beklenen “Maximum Zirve Erciyes Festivali”nde çeşitli müzik grupları sahne alacak.