Son yağan kar, kayak sezonunu uzattı

Son yağan kar, kayak sezonunu uzattı :Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı’da aralıklarla etkili olan kar yağışı sayesinde kayak sezonu yaklaşık bir ay uzatıldı.

Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı’da aralıklarla etkili olan kar yağışı sayesinde kayak sezonu yaklaşık bir ay uzatıldı.

Türkiye’de 1 Aralık’ta kayak sezonunu açan Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri, başta Amerika, Almanya, Rusya, Polonya, İran, Azerbaycan, Belarus olmak üzere çok sayıda ülkeden gelen yabancı ve bazı illerden gelen yerli turisti ağırlıyor.

Sezonu kapatmaya hazırlanan turizm işletme sahipleri, bölgedeki yoğun kar yağışı sayesinde sezonu bir ay daha uzattı.

Bütün lift, pist ve gondolların açık olduğu kayak merkezinde, kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi’nde 106, Palandöken Kayak Merkezi’nde 105 santimetre ölçüldü.

Palandöken’de faaliyet gösteren bir otelin ön büro müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda 20 Mart’ta sezonu sonlandırdıklarını ancak bu yıl baharda kar sürpriziyle karşılaştıklarını söyledi.

Baykal, “Mart ayının sonları olmasına rağmen pistlerimizde 1,5 metre kar var. Bu da ister istemez Palandöken’deki otellerin sezon uzatmasını sağlıyor. Kar yağışı devam ederse nisan ayı sonuna kadar hem otellerimizin doluluk oranlarını hem de gelen misafirlerimizin memnuniyetini artıracaktır. Bu da Palandöken’in cazibe merkezi olmasını sağlayacaktır” dedi.

Önceki yıllarda 15 Mart’tan itibaren kar yağışının olmadığını ifade eden Baykal, suni karlama yapılabilmesi için hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olması gerektiğini, kar yağışı sayesinde pistleri hazırladıklarını söyledi.

– “Gürbulak’tan 200 bin İran vatandaşı giriş yaptı”

Baykal, “En iyi doluluğu yakalamış durumdayız. Nevruz Bayramı’nda İran’daki tatillerinin uzun olması nedeniyle 200 bin İran vatandaşı Gürbulak Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Hem güzergah olarak hem konaklama olarak Erzurum’u tercih ettikleri için bu doluluk oranlarımızı yüzde 30 etkiledi” şeklinde konuştu.

Başka bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca da hafta sonu için yoğun talep aldıklarını vurgulayarak, “Son yağan karla sezonumuz uzadı. Mükemmel kar yağdı. Yerli ve yabancı misafirlerimiz bizi tercih etti. Her geçen yıl farklı ülkelerden turistler geliyor. Son yağan kar sezonu en az 20 gün uzattı” dedi.

Ankara’dan kayak için gelen Eren Ayhan ise mart ayının sonunda kayak yapmanın keyifli olduğunu belirterek, “Diğer illerde yaz sezonu açılırken burada kış sezonunun devam etmesi çok iyi. Gerçekten eğlenceli, keyifli zaman geçirebiliyoruz. Mart ayında ilk kez kayak yapıyoruz” diye konuştu.

Rize’den gelen Bahar Yaşar da “Kayak yapmayı ilk kez burada öğrendim. Bazen kar yağışı altında kayıyoruz, güzel bir ortam” dedi.

Esra Çiftçi ise kayak için Iğdır’dan geldiğini ifade ederek, sezon kapanmadan kayak yaptıklarını bildirdi.