Spil Dağına teleferik ve sağlık oteli kazandıracak ihale yakında

Spil Dağına teleferik ve sağlık oteli kazandıracak ihale yakında :DOĞA Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa Spil Dağı’na yapılması planlanan teleferik ve sağlık otelinin projelerinin hazır olduğunu yıl içinde ihale sürecinin başlayacağını söyledi.

Manisa Spil Dağı’nı turizme kazandırmak için başlatılan çalışmalar hız kazandı. Spil Dağı’ndaki altyapı çalışmalarının bittiğini açıklayan Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Manisalılar yıllardır teleferik projesini konuşuyordu. Şimdi bu hayal gerçek oluyor. 2015 yılı içinde Manisa ile Spil Dağı’nı buluşturacak teleferiğin ihalesini yapacağız. Aynı zamanda Spil Dağı’nın sağlık spor kompleksi haline gelmesini istiyoruz. Bunun için Spil Dağı’nda yapılacak sağlık spor otelinin ihalesi de bu yıl içinde yapılacak” dedi.

SPİL’DEKİ KIR EVLERİ YENİLENDİ

Altyapı çalışmaları kapsamında yıkılan kır evlerinin yenilendiğini belirten Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Spil’de turizm faaliyetlerini yaygınlaştırmak için yaptığımız çalışmalarda eski kır evlerini de yeniledik. 27 adet 1+1, 15 adet 2+1 olmak üzere 42 yeni kır evini yaptık. Spil’e güzellik katan bu kır evlerinin maliyeti 4 milyon 238 bin lira oldu” dedi. Geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bölge Müdürü Bayrak, “2014 içinde 3 bin kınalı keklik doğayla buluştu. 56 yaban hayvanın tedavi ve rehabilitasyonu yapılarak doğaya salındı. Ayrıca avcı eğitim çalışmalarımız oldu. 45 avcı eğitim kursu açtık. Bu kurslarda 1082 kişiye avcı sertifikası verildi” dedi. Bölge Müdürü Bayrak, ayrıca Kula Peri Bacalarında alan düzenlemesi ve Spil Dağı Manzara seyir binasının projesinin de başlayacağını bildirdi.