Tahtalı Dağı ‘nın zirvesine ziyaretçi akını

Tahtalı Dağı ‘nın zirvesine ziyaretçi akını :Antalya turistik bölgesi Kemer sınırları içindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesi yerli yabancı binlerce turisti ağırladı.

Tahtalı Dağı’nın 2 bin 365 metre yükseklikteki zirvesine teleferikle çıkan turistler, manzaraya hayran kalıyor, çıkan geri inmek istemiyor. Özellikle sıcak yaz günlerinde buz gibi havasıyla dikkat çeken zirve, trekking, tırmanış ve yamaç paraşüt sporcularını da ev sahipliği yapıyor. Eşsiz manzarasıyla hayranlık uyandıran Tahtalı Dağı’nın zirvesine 2007 yılında faaliyete geçen Olympos Teleferik’le bu yıl çıkanların sayısı 222 bine ulaştı. Kurulduğu günden bu yana yılda en fazla 210 bin ziyaretçinin kullandığı teleferikte bu yıl rekor kırılmış oldu.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, “2015 yılı rekor yılımız oldu. Hedeflerimize ulaştık. Yılsonuna kadar 225 bin rakamını yakalamayı hedefliyoruz. Bu yıl zirvede yaptığımız aktivitelerin de ziyaretçi sayımıza etkisi büyük oldu. Ekonomik konjonktürün istediğimiz gibi olması durumunda hedeflerimize 2016 yılında da ulaşacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.