Tahtalıyı keşfetme zamanı

Tahtalıyı keşfetme zamanı :Antalya kent merkezine 57 kilometre uzaklıkta bulunan Tahtalı Teleferik, doğa sporu tutkunları için özel bir uygulama başlattı.

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi aynı zamanda AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül tarafından Tahtalı Dağı üzerinde çizilen rotada yürümek isteyenler akın akın zirveye geliyor. Kasım ayından Mayıs ayı sonuna kadar kar ile kaplı zirvede gruplar halinde veya çift olarak yürüyüş yapmak isteyenler teleferik ile zirveyi iniş, çıkış, sucuk ekmek ve dağ yürüyüşü paketinden yararlanabiliyor.

90 TL olarak belirlenen dağ yürüyüşü etkinliğinin oldukça fazla ilgi gördüğünü söyleyen Tahtalı Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, “Tahtalı Dağı’nın zirvesini kar kaplı görmek ve mistik havasını solumak isteyenlere profesyonel rehberler eşliğinde yürüyüş turları düzenliyoruz. İlkbahar yaz sezonun da ise kar yürüyüşlerini dağ yürüyüşleri alacak. Farklı bir destinasyon sunmaya çalışıyoruz. Zirveye gelen turistlerde bu projeden yararlanmak istiyorlar” diye konuştu.

Yaz sezonunda zirveye teleferikle çıkış ve inişin 60 TL olduğunu hatırlatan Gümrükçü, “Belirlenen ücret teleferik, sucuk ekmek ve doğa yürüyüşü için oldukça düşük. Burada ticari kazanç yerine insanları doğaya yakınlaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Mayıs ayına yetiştirilmesi planlanan, 2365 metre yüksekliği bulunan Tahtalı Dağı’nın zirvesine yapılacak ‘Quick jump ve katapult’ için sona yaklaşıldı. Yapımının tamamlanmasının ardından adrenalin tutkunları farklı bir heyecana kucak açacak.