Tanrılar Dağı ‘nda güneşin doğuşunu izlemek

Tanrılar Dağı ‘nda güneşin doğuşunu izlemek :Turistler Tahtalı’ya gün doğmadan ve gün batmadan teleferik ile çıkıyor, güneşin doğuşunu ve batışını izliyor

Mitolojide ‘Tanrılar Dağı’ olarak bilinen, çevresinde Yanartaş ve binlerce yıl önce çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Olympos Milli Parkı içinde bulunan ve deniz seviyesinden 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı zirvesinde, 2014 yılında 230 bin ziyaretçi ağırlandı. Avrupa’nın en uzun 3. teleferik işletmesine sahip olan Olympos Teleferik İşletmesi Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, Tahtalı Dağı zirvesini ziyaret eden konuk sayısının her geçen yıl arttığını söyledi. Gümrükçü, “2013’te 205 bin turist zirveyi ziyaret ederek güneşin doğuşu ve batışını izledi. 2014’te 230 bin turist ziyarete geldi” diye konuştu.

EŞSİZ BİR MACERA YAŞAYIN
Ana yoldan alt istasyona kadar yol yapım çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan ve herkesi güneşin doğuşu ve batışını izlemeye davet eden Haydar Gümrükçü, “Gündoğumu hizmetlerimiz 16 Haziran 2015 – 18 Ekim 2015 tarihler arası yapılıyor. Konuklarımız sabah gün doğmadan teleferik ile zirveye çıkarak güneşin doğuşunu izliyor. Günbatımı hizmetlerimiz ise 2 Temmuz 2015 – 29 Ağustos 2015 tarihleri arası yapılıyor. Dağın zirvesinde güneşin battığını, aynı zamanda ayın doğuşunu ve parlayan yıldızları göreceksiniz. Değerli misafirlerimizi eşsiz ve benzersiz macerayı yaşamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.