Teleferik Yolcuları Sigortalandı

Teleferik Yolcuları Sigortalandı :Ordu Büyükşehir Belediyesi, teleferikte meydana gelebilecek kaza sonucu ölüm veya sakatlık riskine karşı yolcuları sigortaladı.

Toplamda 2 bin 450 metre uzunluğa sahip hatla, Altınordu-Boztepe arasında 28 kabin kapasitesiyle hizmet veren teleferik Türkiye’de bir ilk niteliğinde sayılan çalışmayla kabinlerinde bulunabilecek en yüksek yolcu sayısı temel alınarak Ferdi Kaza Sigortası yapıldı.

30 Aralık 2014 tarihinden itibaren teleferik kabinlerinde bulunan yolcular için teleferikte oluşabilecek kaza sonucu, ölüm veya kaza sonucu oluşabilecek sürekli sakatlıklara karşı yolcular artık sigortalandı. Aynı zamanda teleferik üst istasyon, alt istasyon ve 7 adet taşıyıcı direğin olduğu ve toplamda 15 milyon TL değerindeki demirbaşların bulunduğu teleferik istasyonu da, oluşabilecek yangın, deprem, terör gibi etkenlerin oluşturabileceği hasarlara karşı sigortalandı.

ORBEL Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, ülkemizde teleferik istasyonunu taşıdığı yolcuların sigortalanmasının bir ilk olduğu, aynı zamanda yaşanabilecek doğa olayları ve beklenmeyen durumlara karşı benzer tesislerin sigortalanması gerektiği belirtildi.