Teleferikten Kuşbakışı Keçiören Keyfi

Teleferikten Kuşbakışı Keçiören Keyfi :Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Keçiören’i kuşbakışı görmek isteyenler teleferiğe akın ediyor.

2008 yılından beri hizmet veren ve açıldığı dönemde Avrupa ve Türkiye’nin en uzun hatta sahip teleferiği olan Keçiören Teleferiği, ilgi görmeye devam ediyor. Uzunluğu toplamda bin 653 metre olan ve Subayevleri Mahallesi’ndeki Atatürk Bahçesi ile Tepebaşındaki Güçsüzler Yurdu arasında hem ulaşım hem de turistik gezi hizmeti veren teleferik, en uzun şehir içi teleferik hatları arasında ilk üçte yer alıyor. En yüksek noktası 85 metre olan teleferik, günlük ortalama bin yolcuyu ağırlıyor. Her biri 8 kişilik toplam 16 kabini bulunan ve özel ışıklandırmaya sahip olan teleferik, yolcularına 20 dakika süren bir seyir keyfi yaşatıyor. Keçiören, Estergon Kalesi, Keçiören Şelalesi, Atatürk Bahçesi, ve hatta Atakule ile Hıdırlık Tepesini de görmek isteyenler, teleferiğe akın ediyor. Ankara’ya şehir dışından gelen turistlerin de yoğun ilgisini çeken teleferik, hafta sonu daha çok talep görüyor.

AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET VERİYOR

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye’de bir ilk olan ve Avrupa standartlarında bir kurtarma tatbikatına konu olan teleferikte, her türlü güvenlik tedbiri uygulanıyor. Güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunan teleferik tesisi, emniyetli bir yolculuk için periyodik bakımdan geçiriliyor.

Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Keçiören’i, gece de görmek isteyenler için akşam saatlerinde de seferleri olan teleferik tesisleri, sıcaklar göz önüne alınarak, yaz döneminde 15.00-23.00 saatleri arası hizmet veriyor.