Tipi Erciyeste Ulaşımı Durdurdu

Tipi Erciyeste Ulaşımı Durdurdu :Kayseri’de kısa süreli yağmur yağarken, Erciyes Dağı’nda kar yağışı ve tipi görüldü. Erciyes’teki kayak merkezinde kar kalınlığı yer yer 2 metreyi aştı. Tipi nedeniyle Kayseri-Erciyes-Develi, Kayseri-Hacılar- Erciyes- Develi karayollarında ulaşım zaman zaman durdu.

Erciyes Dağı’nda dün akşam başlayan kar yağışı, sabaha karşı tipi olarak etkisini artırdı. Hisarcık-Tekir-Develi yolunda görüş uzaklığı yer yer 2-3 metreye kadar düşerken, sürücülere Hacılar Kavşağı’ndan itibaren araç lastiklerine zincir takmaları uyarısı yapıldı. Daha sonra tipi etkisini artırınca Hisarcık ve Hacılar’dan Erciyes’e bir süre araç gönderilmedi. Yol, trafik ve jandarma ekiplerince kesildi. Dağ yolunda yağışla birlikte karayollarının kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Erciyes Kayak Merkezi’nin Tekir, Hisarcık ve Hacılarkapı pistlerinde de tipi nedeniyle gondolların çalıştırılamadığı bildirildi. Pistlerde kar kalınlığının son yağışla birlikte 2 metreyi aştığı belirtildi. Olumsuz hava koşullarına rağmen, bazı kayakseverler de piste karın keyfini çıkarttı.