Tırmanış Tutkunları Uludağda Buluşuyor

Tırmanış Tutkunları Uludağda Buluşuyor :Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan “Uludağ Miks Tırmanış Festivali” başlıyor. İki gün sürecek olan festivalde yaklaşık 200 dağcı Uludağ’da bir araya gelecek.

Kış ve doğa turizminin merkezi Uludağ’da 2011 yılından bu yana her yıl mart ayında gerçekleşen Uludağ Miks Tırmanış Festivali, kendi kategorisinde Türkiye’deki en önemli tırmanış festivallerinden birisi olarak görülüyor. Türkiye’nin birçok ilinden gelecek olan dağcılar bu festivalde 30 farklı rotada tırmanış imkanı bulurken, adrenalin dolu bir hafta sonu yaşayacak. 5 yıldır Uludağ Miks Tırmanış Festivalini düzenleyen Serkan Ertem, “Festival her yıl artan katılımcı sayısıyla, başta Bursa bölgesinde olmak üzere Uludağ’ın dağcılık, tırmanış ve alternatif turizm potansiyelinin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu yıl hazırlayacağımız Uludağ Miks Tırmanış Festivali tanıtım filmi ile uluslararası festivallere katılarak tanıtımını yapmayı planlıyoruz ve yabancı dağcı ve tırmanıcıların bölgeye gelmelerini sağlayacağız” dedi.

Ertem, “Uludağ MiksTırmanış Rehberi” isimli rehber kitabın İngilizce baskısını hazırlayarak Uludağ’ın bir dağcılık merkezine dönmesi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.