Tünektepe teleferik hattının detayları belli oldu

Tünektepe teleferik hattının detayları belli oldu :Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, sadece “Kartpostallık görüntü oluşturarak cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz” diyerek ipucunu verdiği 604 metre yüksekliğindeki Tünekpete projesinin ilk detayları belli oldu. Büyükşehir’in 2014 yılı faaliyet raporunda kullanılan fotoğraflarda modern mimarinin en ince çizgilerini taşıyan Tünektepe, simgesel bir yapı olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılın ilk üç ayı CHP’ye, 9 ayı ise Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ait faaliyet raporu tamamlandı. Rapor Perşembe günü toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilk değerlendirmeler için komisyonlarca görüşülmek üzere sevk edilecek.

12 AY TURİZM İÇİN HEDEF YAŞLI ‘KIDEMLİ’ AVRUPALILAR

Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılının anlatıldığı 280 sayfalık raporda belediyenin devam eden projeleri arasında farklı detaylar yer aldı. Raporun ‘Alternatif gelir kaynakları üretmek’ başlığı altında sıralanan, ulusal ve uluslararası projelerini anlattığı bölümde, ‘AB Enterprises ve Business’ Projesi kapsamında 55 yaş üzeri Avrupalıların durgun sezonlarda ülkelerarası turizm aktiviteleri ve dolaşıma özendirilmesi çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

KUNDU’DA KRUVAZİYER İSKELESİ

Büyükşehir’in devam eden projelerinden biri de ‘Antalya Kruvaziyer İskelesi’ çalışması oldu. Raporda Antalya’nın ülke turizminde sahip olduğu konum göz önüne alınarak kentte kruvaziyer turizminin geliştirilebilmesi yönünde çalışmalar yapılması gerekliliği üzerinde duruldu. Saha çalışmasının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve belediye teknik personelinden oluşan ekip tarafından yürütüldüğünün belirtildiği raporda, çalışma sonucunda Lara Plajı’nın batı ucunda yer alan bölgenin prensipte uygun bulunduğu aktarıldı. Bakanlığın, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilebilecek Antalya Kruvaziyer İskelesi’nin Yatırım Programı’na teklif edilebilmesi için etüt proje çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmasına raporda yer verilirken, bu çerçevede çalışmaların sürdürülmekte olduğu dile getirildi. Ayrıca, Ulaştırma 6’ncı Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen vaziyet planı çalışmalarında, kruvaziyer iskelesinin 2 adet 345 metre boyunda 150 bin grostonluk gemiyi, 150 metre boyunda 1, 100 metre boyunda da 4 yolcu gemisini aynı anda barındırma kapasiteli olarak planlandığı belirtildi.

TÜNEKTEPE PROJESİ

Raporda Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel’in detaylarına ilişkin sadece Amerika’da yaşayan bir mimar ile çalıştıklarını açıkladığı ve “Kartpostallık görüntü oluşturarak cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz” dediği Tünektepe’nin de ilk kez proje fotoğrafları yayınlandı. Modern mimarinin en özgün çizgilerini taşıyan, üzerinde konuşlandıran dev portakalla simgesel bir niteliğe sahip olacak Tünektepe’de ile Sarısu mevkii arasında teleferik ve teleferiğe ait istasyonların yapım işinin devam ettiği belirtildi. Teleferiğe ait alt ve üst istasyonlar arasındaki kot farkının 604 metre olduğu, toplam hat uzunluğunun ise 1685 metre olduğu belirtilirken, teleferik hattında seyir edecek gondolların 8 kişi kapasiteli olacak şekilde tasarlandığı aktarıldı.