Türeli’den Bozdağ Kayak Merkezi için soru önergesi

Türeli’den Bozdağ Kayak Merkezi için soru önergesi :CHP milletvekili Türeli Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na Bozdağ Kayak Merkezi konusunda soru önergesi verdi.

Türeli İl Özel İdareleri mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, illerde kurulan komisyonlar aracılığıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara devredildiğini hatırlattı, İzmir İl Özel İdaresi mülkiyetinde bulunan Ege Bölgesi’nin en önemli kış turizmi merkezi olan ve ‘Ege’nin Uludağı’ olarak tanınan Bozdağ Kayak Merkezi’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini söyledi. Türeli, “Bununla birlikte, Bozdağ Kayak Merkezi, Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinden sonra tamamen sahipsiz bırakılarak adeta kaderine terk edilmiştir. Nitekim bir zamanlar Ege Bölgesi’nin en gözde kış turizm merkezi olan Bozdağ Kayak Merkezi, bugün giriş kapısına asılan ‘Girilmez’ tabelasıyla atıl vaziyette çürümektedir” dedi.

Vatandaşların, ‘Ege’nin Uludağı’ olarak anılan bu tesisin eski günlerine döndürülmesini ve yeniden turizme kazandırılmasını talep ettiklerini vurgulayan Türeli, “Bu kapsamda, kayak tesisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi çok daha doğru olurdu” ifadesini kullandı.

Türeli, önergesinde, şu soruları yöneltti,

“-Bozdağ Kayak Merkezi hangi gerekçelerle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmemiştir? Kayak merkezinin Orman Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin gerekçeleri nelerdir? Söz konusu kayak merkezi neden hala faaliyete geçirilmemiştir? Kayak merkezinin yeniden hizmete açılmasına yönelik bir plan hazırlanmış mıdır? Böyle bir plan varsa uygulama takvimi nedir? Bakanlığınıza devredilen bu türden başka tesisler bulunmakta mıdır? Varsa kaçı faaliyet dışı bulunmaktadır?”