Turizm Master Planında Havza ile Ladik Birlikte Değerlendirilmeli

Turizm Master Planında Havza ile Ladik Birlikte Değerlendirilmeli :Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, turizm master planında Havza ile Ladik’in birlikte düşünülmesi gerektiğini belirterek, “Havza’nın termaliyle, Ladik’in kayak merkezini birlikte değerlendirmeliyiz.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, turizm master planında Havza ile Ladik’in birlikte düşünülmesi gerektiğini belirterek, “Havza’nın termaliyle, Ladik’in kayak merkezini birlikte değerlendirmeliyiz. İnsanlara bu iki ilçemi paket olar sunmalıyız. Ladik’e kayak için gelenler Havza’da termalden yararlanmalı.” dedi.

Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımı ile Havza’da gerçekleştirildi. Toplantıda SAMTAB “ Havza İlçesi Turizm Eylem Planı” tanıtıldı.

Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ile birlik üyesi belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza’nın 2 bin yıllık bir termal tarihe sahip olduğunu belirterek, ” Havza doğası ile tarihi ve termali ile tam bir turizm şehri. Havza’da yapılacak olan 5 yıldızlı oteller ile ilçedeki mevcut ziyaretçi sayısını arttırma yönünde çalışmalarımız devem ediyor. Termal turizmin yanı sıra Havza’nın Milli Mücadelede oynadığı rol ile de adından söz ettiren bir ilçe.” dedi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ise, ilçede termal turizmin gelişmesi için öncelikle hamam işletmeciliğinin bırakılması gerektiğini vurgulayarak, “İlçemiz gerçekten çok önemli termal kaynağa sahip. Türkiye’de termal kaynakları profesyonelce yöneten yerleri inceleyip Havza’da ki işletmeciliği hamam işletmesinden kurtarıp, kaplıca termal işletme haline getirmeliyiz.” diye konuştu.

Birlik Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün Havza’daki işimiz turizm alt yapısı ve termal alt yapısı ile ilgili bir bakış açısı ve yapamamız gerekenleri konuşmak. Ortak bir noktada buluşmak için toplandık. Burada sadece Havza değil Ladik Hamam ayağı ve Ladik Kayak Merkezi’ni de paketin içerisinde bir Turizm master planının içerisine katmak istiyorum. Burada insanlar termal kaplıcalara geldiğinde, alternatif bir şeyler sunarak Ladik’te de Akdağ Kayak Merkezi var gecemizde orada geçirelim demelerini sağlamak için bu imkanları sağlamak için çalışmak ve bu çalışmalar neticesinde Havza- Ladik iki ilçeyi de bir arada yüzeye çıkartmak gerektiğini belirtmek isterim.” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise otomobili ile, kamyonulla seyahat eden insanları araçlarından indirip bir şekilde ilçeye getirmenin yolunun bulunması gerektiğini kaydederek, “Hiç termal suyu olmayan Ülkeler, Şehirler termal anlamda kaplıcacılık yapıyorlar. Biz neden elimizdeki imkânlarımızı en güzel bir şekilde yapmayalım.” şeklinde konuştu.