Türkiyede İlk Karda Kızak Şampiyonası Palandöken’de Düzenlendi

Türkiyede İlk Karda Kızak Şampiyonası Palandöken’de Düzenlendi :Türkiye Kızak Federasyonu tarafından ilk kez ilk kızak şampiyonası düzenlendi Palandöken Kayak Merkezi’nde iki gün süren şampiyonaya 5 ilden 53 sporcu katıldı.

Türkiye Kızak Federasyonu tarafından ilk kez ilk kızak şampiyonası düzenlendi Palandöken Kayak Merkezi’nde iki gün süren şampiyonaya 5 ilden 53 sporcu katıldı. Palandöken Xanadu Snow White Oteli’nin kızak pistindeki şampiyona çekişmeli geçti. Federasyon Başkanı Serkan Yaşar, önümüzdeki yıl bunu dünya şampiyonası ile taçlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Özel yapım kızaklarıyla telesiyeje binip 900 metrelik parkurun başlangıç noktasına giden sporcular, çam ağaçlarının arasından ve köprü altlarından geçerek varış cizgisine en kısa sürede ulaşmaya çalıştı. Yoğun kar yağışı altında yapılan şampiyonada sporcuların hızı saatte 40 kilometreye ulaştı. Şampiyonanın antrenman inişleri ile başladığını vurgulayan Türkiye Kızak Federasyonu As Başkanı ve Teknik İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çakmur, şöyle dedi:

“Türkiye’de yazın 2013 yılında tekerlekli kızaklarla asfalt üzerinde şampiyona düzenlemiştik. Ancak ülkemizde kışın ilk kez karda bir şampiyona gerçekleştiriyoruz. Şampiyonada dereceye giren sporcularımız mili takımı oluşturacak ve yurt dışında ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. Bugün sporcuların kayacağı kızaklar kar kızağı özellikliğini taşıyor. Teknik Kurulun belirlediği 900 metre uzunluğundaki pist dünya standartlarında.”

Türkiye’de ilk kez kışın kızak şampiyonası düzenlemenin sevinci içinde olduklarını vurgulayan Kızak Federasyonu Başkanı Serkan Yaşar, önümüzdeki yıl bunu dünya şampiyonası düzenleyerek taçlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl Türkiye’de biri Palandöken’de diğeri Sarıkamış’ta olmak üzere iki kızak pistine kavuştuklarını vurgulayan Yaşar, şöyle konuştu:

“İki pistimiz de muhteşem. Bu yıl sezon geçtiği için önümüzdeki yıl Palandöken’de dünya şampiyonasını düzenleyeceğimizin müjdesini verebilirim. Natürel kızak pistine kavuştuk. Olimpik kızak pistinin yapımı için çalışmalar devam ediyor. Kızak sporuna gençlerimizin büyük ilgisi bizleri sevindiriyor. Şampiyonaya ev sahibi Erzurum ile birlikte Trabzon, Muş, Kastamonu ve Çankırı’dan 7’si kız toplam 53 sporcu katıldı.”

Milli Takım sporcularından Sinem Ayşdınlı, bugüne kadar hep yurt dışında yarıştıklarını bundan böyle Türkiye’de de yarışabilecekleri için çok mutlu olduklarını söyledi.