Uludağ Atlı kızak yarışları nefes kesti

Uludağ Atlı kızak yarışları nefes kesti :Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’da ilk kez gerçekleştirilen ‘Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası başladı. Etkinliğin ilk gününde yapılan atlı kızak yarışları sırasında ortaya çıkan görüntüler Alaska’da yapılan kızak yarışlarını aratmadı.

Uludağ Oteller Bölgesi 2. bölgede Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle ilk kez düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. 2 gün sürecek olan yarışların ilk gününde Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen 14 spor kulübü yarıştı.

Yarışların startını veren ve atlı kızakların müsabakasını ilgiyle izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin değerlerine dikkati çektiği konuşmasında, “Uludağ’da güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. ‘Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak Türkiye Şampiyonası’nın, Bursa’da ilk kez gerçekleştirilmesinin sevincini yaşıyoruz. Uludağ’a bu etkinlik sayesinde Erzurum’dan, Ankara’dan, Kastamonu’dan ve Kars’tan da gelen sporcularla bir aradayız” dedi.

ULUDAĞ’DA SPORUN GELİŞİMİNE YÖNELİK ADIMLAR ATIYORUZ

Şampiyonanın her geçen yıl daha da geliştirilerek devam etmesini istediklerini söyleyen Başkan Altepe, “Bursa olarak hedefimiz, öncelikle sporun gelişmesini sağlamaktır. Uludağ’da kayak sporunun gelişmesi için de bizlere büyük görev düşüyor. Atlı kızak ve geleneksel kızak şampiyonasıyla Uludağ’da sporun gelişimine yönelik bir adım atmış bulunuyoruz. Teleferikle ulaşımın daha da pratik bir hale geldiği Uludağ’ın her mevsim kullanılması amacıyla hizmetlerimize ve faaliyetlerimize yön veriyoruz. Uludağ’da ilk kez düzenlenen şampiyonayı, ilerleyen yıllarda da daha güzel bir şekilde gerçekleştirmeyi ve bu tür etkinliklerle de Uludağ’ın daha da fazla kullanılabilir olmasını sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TEK YETKİLİ BÜYÜKŞEHİR OLSUN

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da yarışmayı ilgiyle izledi. Konuşmasında Uludağ’ın önemini vurgulayan Vali Karaloğlu, “Bursa ve Uludağ, ayrılmaz bir bütün ve Türkiye’nin çok önemli iki değeridir. Son yıllarda altyapı yetkilerinin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesiyle Uludağ’ın altyapı sorunları çözülüyor. Etkinlik sayısı da her geçen gün daha da artıyor. Uludağ’ın sorunlarının sadece Milli Parklar bilinciyle çözülemediğini biliyoruz. Bu nedenle Uludağ’ın turizm bölgesindeki tüm yetkilerin de Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesini ve Uludağ’daki tek yetkilinin Büyükşehir Belediyesi olmasını istiyoruz. Umuyoruz ki Ankara da sesimizi duyar” şeklinde konuştu. Vali Karaloğlu, yine Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Uludağ’da 4 – 10 Şubat tarihleri arasında uluslararası boyutta bir snowboard şampiyonasının yapılacağını sözlerine ekleyerek, “Uludağ’ın bilinirliğinin ve tanınırlığının artmasını istiyoruz. Bu noktada Uludağ’a büyük hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından atlı kızak kategorisinde dereceye giren sporculara kupaları takdim edildi. Organizasyona emeği geçenlere de plaket verildi.

ATLAR FOTOĞRAFÇILARA ZOR ANLAR YAŞATTI

“Geleneksel Atlı Kızak ve Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası”Bursa’da ilki düzenlenen ve iki gün sürecek yarışmalarda görüntü almak isteyen fotoğrafçılar zor anlar yaşadı. bir çoğu amatör fotoğrafçı, yarışan bazı atların üzerlerine koşması nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.