Uludağ Kayak Merkezi ‘nde Karmaşa Devam Ediyor

Uludağ Kayak Merkezi ‘nde Karmaşa Devam Ediyor :Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ’da kayak sezonunun açılmasıyla birlikte sorunlar bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Genelde ve yerelde iktidar olanların Uludağ’ı yaşanmaz bir hale getirdiklerini ifade eden CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, “Uludağ’ın bir kayak merkezi olduğunu görmeyenler Uludağ’ı et-mangal mesire yeri gibi yönlendiriyor ve yönetiyorlar. Turistik oteller bölgesinde panayır kurulmaz, yayla turizmi ile kayak turizmi aynı yerde olmaz” dedi.

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ’da kayak sezonunun açılmasıyla birlikte sorunlar bir kez daha gün yüzüne çıktı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turhan Tayan, Uludağ’ın Milli Park içinde ‘Kayak ve Tatil Merkezi’ olduğunu unutanların, Uludağ’ı günübirlik gezi için kurulan panayır ve mesire mahalline çevirdiklerini söyledi.

“KAYAK MERKEZİ DIŞINDA BİR MESİRE ALANI DÜZENLENMELİ”

13 yıldır iktidarda olanların Uludağ’ın yetkili ve sorumlularını kesin olarak kısa zamanda belirlemesi gerektiğine vurgu yapan Tayan, “Bu yetkili ve sorumlular Uludağ’da oteller ve kayak merkezi dışında bir mesire alanı düzenlemelidirler. Mesire alanının yolu, otoparkı, mola yerleri düzenlenmeli ve Uludağ’ın asayişinin, trafiğinin günlük yaşam düzeninin yetkili ve sorumluları belirlenmelidir. Sadece ‘Yasak’ tabelası koymak yeterli değildir” dedi.

“TURİSTLER BULGARİSTAN’I TERCİH EDİYOR”

Uludağ’da devam eden curcunadan ne otellerin, ne kayak için Uludağ’a gelenlerin ne de günübirlikçilerin memnun olmadığını dile getiren Tayan şunları söyledi:
“Bir gelenin bir daha gelmek istemediği Uludağ’ı değerlendirmek için 13 yıldır genel ve yerel iktidar birşey yapamamıştır. Uludağ’a çıkmak ve gitmek sorun değildir, sorun Uludağ’a geliş gayesine uygun yaşayabilmektir. Düzeni ve imkanları olmayan oteller ve kayak merkezine yığma yapmak hangi akla hizmettir. Rusya’dan, Ukrayna’dan uçakla Yenişehir Havaalanı’na gelen kayak meraklısı turistler gördükleri manzaradan memnun olmadıkları için bir daha gelmiyorlar. Bulgaristan’ı tercih ediyorlar. Panayır alanında turizm, kayak olmaz. Turistik oteller bölgesinde panayır kurulmaz. Yayla turizmi ile kayak turizmi aynı yerde olmaz.”
Valilik ve belediyenin hiç olmazsa Kırazlıyayla’yı günübirlikçilere tahsis ederek karmaşaya son vermeleri gerektiğini söyleyen Bursa Milletvekili, ilgililere dünyadaki kayak merkezlerini ve gelişmiş yayla turizm merkezlerini gezip bilgilerini arttırmayı önerdi.