Uludağ son 6 yılın en hareketli kış sezonunu yaşadı

Uludağ son 6 yılın en hareketli kış sezonunu yaşadı :Önceki yıllara göre talebin yüzde 80 daha fazla olması ve yatak kapasitesinin de yeterli olmaması turizmcileri alternatif çözümler üretmeye sevk etti

8 bin yatak kapasitesine sahip olan Uludağ’da 15 günlük sömestr tatili ve WinterFest festivalinin aynı zaman dilimine denk gelmesi nedeniyle oluşan yoğunluk turizmcilerin hem yüzünü güldürdü, hem de başka çare bulmaya yöneltti. Geçtiğimiz yıllarda sömestr tatili nedeniyle Uludağ’a günlük çıkanların sayısı 6 bin olurken, teleferiğin oteller bölgesine de çıkmasıyla birlikte bu rakam 20 binin üzerine çıktı. Uludağ’daki oteller rezervasyonları tamamen kapatırken, yurtdışından gelen taleplere farklı çözüm yolları arandı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ’da son 6 yılın en yoğun kar yağışının görüldüğünü belirterek, “Kayak turizminin merkezi Uludağ’da bu yıl yağan kar hepimizin yüzünü güldürdü. Bir yandan kar kalınlığının 2,5 metrenin üzerinde olması, diğer yandan sömestr tatili ve WinterFest’in yoğunluğu ile birlikte teleferiğin de oteller bölgesine çıkması yoğunluğu 4 katına çıkardı. Önceki yıllarda otellerin doluluk oranı en fazla yüzde 90’larda kalırken, bu yıl yüzde 100’ün altına düşmedi” dedi. Yurtdışından Uludağ’a yoğun talebin olduğuna dikkat çeken Akkuş, “Bu yıl yurtdışından Uludağ’a yapılmak istenen rezervasyon rakamı 3’e katladı. Sömestr tatili ve WinterFest, zaten otelleri doldurmuştu. Biz de dernek olarak bu talepleri geri çevirmemek adına teleferiğin oteller bölgesine çıkması nedeniyle yurtdışı rezervasyonları şehir merkezindeki otellerde değerlendirip günübirlik Uludağ’a çıkarma projemizi hayata geçiriyoruz” diye konuştu. Yatak kapasitesinin Uludağ’da yetersiz olduğuna vurgu yapan Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uludağ’da yatak kapasitesi 8 bin civarında. Bu yıl Uludağ’a rezervasyon talebi ise 15 binin üzerinde oldu. Bu da yatak kapasitesinin ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. Son 6 yılda kar yağışının en güzel olduğu bir yıl geçiriyoruz. Uludağ’a talebin çokluğu, kar yağışının doyurucu olmasına da bağlı. Uludağ’da herkesi sevindiren bu talebin önümüzdeki yıllarda da olacağını düşünüyoruz.”

Kar kalınlığı 2,5 metre
Öte yandan Uludağ’da kar kalınlığı 2,5 metre ölçüldü. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, “oteller bölgesi”nde dün 2 metre olan kar kalınlığı, gece etkili olan yağışın ardından 2,5 metreye ulaştı. Hava sıcaklıklarının, en düşük sıfırın altında 11, en yüksek sıfırın altında 6 derece ölçüldüğü Uludağ’da kar yağışının geceye kadar sürmesi bekleniyor. Tipi nedeniyle “oteller bölgesi”nde trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Teleferik seferlerine ise ara verildi.