Uludağ Teleferik haftasonu 10 bin kişiyi beyaz cennete taşıdı

Uludağ Teleferik haftasonu 10 bin kişiyi beyaz cennete taşıdı :Yenilenen yüzüyle Bursa’ya yeniden hizmet etmeye başlayan teleferik, sömestr tatilinin başlamasıyla hafta sonu 10 bin ziyaretçiyi beyaz cennete ulaştırdı.

Bursa Teleferik AŞ Genel Müdürü Burhan Özgümüş, beyaza bürünen Uludağ’a çıkan ziyaretçilerin ekonomik, çevreci, konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım aracı olan teleferiği tercih etmelerinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Bursa’nın gözde kış turizm merkezi Uludağ, geçtiğimiz günlerde yağan kar ile birlikte beyaza bürünürken, sömestr tatilini fırsat bilen şehir içinden ve dışından binlerce kişi Uludağ’a akın etti.
Uludağ’a çıkanlar, ulaşım için Bursa’nın simgelerinden olan ve yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başlayan teleferiği tercih etti.

Bursa Teleferik AŞ Genel Müdürü Burhan Özgümüş, bugün halatlı taşımacılığın dünyada özellikle kış turizm merkezlerinin en gözde ulaşım araçlarından olduğuna işaret ederek, “Dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi Bursa’da da teleferik, Uludağ’a çıkmak isteyen ziyaretçiler için ekonomik, çevreci, konforlu, güvenli ve en önemlisi hızlı bir ulaşım aracı. Geçtiğimiz günlerde yağan kar Uludağ’ı beyaz bir cennete dönüştürdü. Teleferik, bu anlamda şehir içinden ve dışından gelenlere sunduğu manzara ile de nefis bir seyir keyfi yaşatıyor. Öte yandan sömestr tatiliyle birlikte Uludağ’a ziyaretçi akını başladı. Beyaz cennete gösterilen bu yoğun ilgi teleferiğe de yansıdı. Sadece hafta sonunda 10 bin kişiyi Uludağ’a taşıdık. Ziyaretçilerimizin ulaşım aracı olarak bizleri tercih etmesi mutluluk verici” dedi.

Teleferik ile Teferrüç istasyonundan Oteller bölgesine 22 dakika gibi kısa bir sürede ulaşıldığını, 8 kişilik konforlu kabinlerde yolculuk edildiğini ifade eden Özgümüş, dünyanın da en uzun teleferiği olan Bursa Teleferik’in sosyal mekanlarıyla da göz doldurduğunu söyledi.