Uludağ teleferik ücretleinde neden çifte standart uygulanıyor

Uludağ teleferik ücretleinde neden çifte standart uygulanıyor :Kentimizi diğer illerden ayırt ederek farkını ortaya çıkaran özellikleri vardır.
Mesela bunlardan biri de teleferiktir.
Hatta en önemlilerinden biri de diyebiliriz.
Doğum tarihleri 1970’in altında olan kuşaklar çok iyi anımsayacaklardır ki, Bursa’yı anlatan fotoğraflarda, kartpostallarda, pulların üzerinde kırmızı renkli büyük kabinli kapısı sürgülü teleferik vardı.
Şimdi ise kentimizin bu simgesi Büyükşehir Belediyesi’nce daha da geliştirilip konforlu ve daha güvenli bir konuma getirilmekle kalınmayıp teleferik hattı Uludağ 2. Bölge’ye kadar uzatılmıştır.
Hatta teleferiğin bu yaz Gökdere Metro İstasyonu’ndan zirveye gidilebilecek şekilde planlanmasının bakanlıkça da onaylandığı müjdesi Bursa turizmi adına önemli bir gelişmedir.
Yazımızın başlığında aktardığımız gibi “Ayıp olmuyor mu?” vurgusunu yapmamızdaki gerekçemiz şundandır:
Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesine verdiği Teleferik AŞ’nin, önce Sarıalan’a oradan da Uludağ 2. Bölge’ye uzanan teleferikle seyahat etmek isteyenlere çifte standart uygulanıyor…
Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız 30 TL, yabancıysanız 50 TL fiyat tarifesi uygulanıyor.
Yıllardır kentimize turist gelmiyor diye yakınıp dururken, gelen yabancı turistlere de çiftte standart uygulamamız ayıbın en büyüğü değil midir?
Teleferikle Uludağ’a çıkmak için Teleferik semtindeki istasyona gelen yapancı turistler kendileri için uygulanan farklı fiyat tarifesi karşısında aldıkları yanıta bakar mısınız.
“Siz Türk değilsiniz”
Halbuki Türkiye olarak turizm sektörüne önem veren bir ülkeyiz.
Ekonomimize her yıl ortalama 35-40 milyar dolar döviz girdisi sağlayan turizm sektörünü destekleyip ülkemize gelecek turisti teşvik etmemiz gerekirken uygulanan bu çifte standart neyin nesidir.
Avrupa ve turizmle geçimini sağlayan ülkeleri tercih eden turistlere daha ekonomik şartlarda olanaklar sağlanırken Teleferik AŞ’nin neye istinaden fiyat farkını koyduğunu birileri izah etmelidir.
Kentimize gelen turiste “bizdensiniz, değilsiniz” ayrımı yapılması Dünya Mirası UNESCO’ya girme başarısını göstermiş Bursa’ya yakışmıyor.

Kaynak : www.bursahakimiyet.com.tr