Uludağa Mart karı yağdı

Uludağa Mart karı yağdı :Uludağ’da taze kar kayakçıları sevindirdi. Bu yıl kar kalınlığının 3 metrenin üzerine çıktığı Uludağ’da, Mart ayının başında görülmeyen kar yağışı nihayet dün akşam geldi. Gece yarısı başlayan kar sabaha kadar devam etti.

Yolların lodos ve güneşli günler sebebiyle asfaltı gördüğü Uludağ’da sabah her taraf beyaza büründü. Bu duruma en çok hafta sonu için ciddi rezervasyonlar alan otelciler ve kayak tutkunları sevindiler.

Meteorolojinin hafta başında soğuk hava ve kar yağışı ikazı verdiği Mart ortası için beklenen oldu. Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimleri kar yağışı alırken, 2 bin 543 metre yüksekliğindeki Uludağ’da dün akşam 10 santimlik kar yağdı. Uludağ’a tedbirsiz gelen sürücüler zorluk yaşarken, Karayolları ekipleri de günün ilk ışıkları ile çalışma başlattılar. Uludağ’da ilk olarak acil durumlarda hasta naklinde kullanılan Monte Baia Otel önündeki helikopter pisti temizlendi. Ardından Uludağ Ekonomi Zirvesi için ulaşımın sağlanacağı oteller bölgesi ring yolunda kar küreme çalışmaları yapıldı. Zirve için dün akşam Uludağ’a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve diğer konuklar sabah karla kaplı bir zirve görmenin mutluluğunu yaşadılar.