Uludağda dün 8 yaşındaki kızın öldüğü kayak pisti kapatıldı

Uludağda dün 8 yaşındaki kızın öldüğü kayak pisti kapatıldı :Uludağ’da dün 8 yaşındaki kızın öldüğü, annesinin de yaralandığı kızak kazasının yaşandığı pist kapatıldı.

Diğer kayak işletmecileri, söz konusu firmanın gerekli güvenlik tedbirlerini almadığını ileri sürdü.
Edinilen bilgiye göre kaza, dün öğle saatlerinde kış turizminin önemli merkezlerinden ikinci oteller bölgesinde meydana geldi. Sömestr tatilinde Uludağ’a ailesiyle kayak yapmaya giden 7 yaşındaki Elif Uymuşlar, annesi Ceyda Uymuşlar ile beraber bindiği kar kızağından düşerek kafasını buz kütlesine çarparak yaralandı. Küçük kız ambulans helikopterle kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Acı haberle yıkılan anne ise, kızının öldüğü Çekirge Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Cenaze, otopsi işlemlerinin ardından İstanbul’a gönderilirken, savcılık olayla alakalı soruşturma başlattı. Küçük Elif’in hayatını kaybettiği ve annesinin yaralandığı kayak pistinde kayak yapılması yasaklandı

Uludağ’daki kayak işletmecilerinden Nusret Santur, “Uludağ’da üzücü bir olay meydana geldi. İnşaallah tekrar böyle talihsiz bir olay yaşanmaz. Burada ihmal olduğunu düşünüyorum. Güvenlik tedbiri alınmaması, bariyer ve filenin çekilmemesi ve kaçak kızak verilmesi faciaya sebep oldu. Bizim de karşıda kızak pistimiz var. 10 senedir bu işi yapıyoruz. Gerekli emniyet tedbirlerini alıyoruz. Burası jandarma tarafından denetleniyor. Fakat jandarmanın olmadığı saatlerde kaçak kızak veriyorlar. Kaçak kızak kiraya vermenin bedeli de bu oldu” diye konuştu.

Diğer bir kayak işletmecisi Orhan Sarı ise şunları söyledi:
“Oraya teleferik kurduktan sonra kızaklar da kuruldu. İnen müşteriler, yakın olduğu için orasını tercih ediyor. Ama orada tedbir alınmadığını bilmiyorlar. Biz 10 seneden beri buradayız ve devamlı denetleniyoruz. Orada herhangi bir personel görmedik

Kızak çocuğun ailesine verilmiş. Kimse görmemiş. Aşağısı dere yatağı. Oraya uçmuşlar”.