Uludağda tesisler yılbaşına hazır ama kar yok

Uludağda tesisler yılbaşına hazır ama kar yok :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da oteller yeni yıl hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl beklenen kar yağışının olmamasına rağmen otellerde doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığını belirten işletmeciler, kayak konusunda sıkıntı yaşanacağını söyledi.

Yılbaşına Uludağ’a da girmek isteyen tatilciler için oteller özel paket programlar hazırladı. Yeni yıla Uludağ’da girmenin maliyeti ise ortalama kişi başı 600 TL’den başlarken, bazı oteller ise 2 kişi, 3 gece her şey dahil paket programını 4 bin 500 TL olarak belirledi.

Yılbaşını Uludağ’da geçirmek isteyen tatilcilerin büyük kısmının yerli turistler olduğunu belirten Ağaoğlu My Mountain Otel Genel Müdürü Murat Pınarcı, “Yılbaşında sanırım yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağız. Bu yıl ağırlık olarak yerli turistlerin ön planda. Kar yağışında biraz sıkıntı var” dedi

Alkoçlar Zone Otel Genel Müdürü Hayrettin Özelgin de, “Yılbaşı hazırlıklarımız sürüyor. Kar yağışı olmamasına rağmen talep oluyor. Tek sıkıntımız dış pazarda Rusların bu yılki krizden dolayı olmaması. Bu durumda bizi başka pazarla yönlendirdi. Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelerden talep var” diye konuştu.

’HER ŞEY TAMAM KAR EKSİK’

Uludağ’da yeterli kar yağışının olmaması, dağ esnafını ise olumsuz etkiledi. Özellikle kayak ve kar motoru kiralama merkezleri yetkilileri, “Yılbaşında Uludağ’a ilgi var ama kar yağışı olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Uludağ’da her şey tamam ama bir tek kar yağışını bekliyoruz” dedi.

Meteoroloji yetkilileri, 31 Aralık tarihinde kar yağışı beklenmediğini bildirdi.