Vali Düzgün yabancı turizmcilerle buluştu

Vali Düzgün yabancı turizmcilerle buluştu :Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentin ve Kapadokya bölgesinin turizm değerlerinin tanıtılması amacıyla ABD, Almanya, Slovenya ve Yunanistan’dan davet edilen tur operatörleri, turizm gazetecileri ve seyahat dergisi yazarlarıyla bir araya geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kapadokya sınırları içerisindeki Kayseri ve Nevşehir’in turizm alanındaki işbirliğini artırmak ve “Kültürel Kayak” sloganıyla turistleri daha çok bölgeye çekebilmek amacıyla Kayseri Valiliği’nin yürüttüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Bölgenin turizm alanındaki avantajlarının dünyanın dört bir yanına duyurulabilmesinin en etkili yollarından birisinin tanıtım olduğuna, bunun da tur operatörleri ve turizm gazetecileri ile seyahat dergisi yazarları aracılığıyla daha etkili gerçekleşeceğine inanan Vali Düzgün, ABD, Almanya, Slovenya ve Yunanistan’dan davet edilen tur operatörleri ile turizm gazetecileri ve seyahat dergisi yazarları ile buluştu.

Kentteki bir otelde yabancı misafirleriyle bir araya gelen Düzgün, Kayseri’nin gezilip görülebilecek ve turizm alanında değerlendirilecek pek çok yeri bulunduğunu ancak konuk heyetin 3 gün içerisinde sınırlı yerleri gezebilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Yaptıkları çalışmalarla özellikle Kapadokya ve Erciyes kombinasyonunun tanıtılmaya çalışıldığına işaret eden Düzgün, şunları kaydetti:

“Türkiye, dünya turizm pazarında son yıllarda ciddi bir pay almaya başladı. Özelikle son 15 yıldır turizm sektöründe ciddi atılımlar yaptı. 2014 yılı sonu itıbarıyla yaklaşık 40 milyon turist ülkemizi ziyaret ederek, dünyanın en fazla turist kabul eden altıncı ülkesi konumuna yükseldik. İnsanlar uzak diyarlara gittikçe aynı anda birkaç yeri birlikte görmek istiyorlar. Biz de bu düşünceyle yurt içinden ve yurt dışından bölgemize gelecek olanlara Erciyes ve Kapadokya’yı, kayak turizmi ile kültür turizmini bir arada sunmayı arzu ediyoruz.”

Düzgün, farklı yaş gruplarının farklı kültürel etkinliklerden hoşlanabildiklerine dikkati çekerek, “Türkiye için söylemek gerekirse, özellikle yaşlı gruplar daha çok kültür turizmini, onların çocukları da kayak turizmi gibi alanları tercih ediyor. Dolayısıyla ailelerin birlikte tatil yapmasını sağlamak için kültür turizmi ile kayak turizmini birleştirmek son derece önemli. Turizmde, bir bölgeyi ya da ülkeyi pazarlarken ‘neden tercih edilmesi’ gerektiği sorusunun doğru cevaplanması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Heyet adına konuşan tur şirketi yönetici müdürü Stefanos Hajimanolis de 4 farklı ülkeden gelen turizmcilerle gazetecilerin programdan son derece etkilendiklerini ve özellikle Erciyes’in mükemmel bir kayak merkezi haline dönüşmesini gözlemlediklerini anlattı.

Kendisinin büyük bir tur şirketinin yönetici müdürü olduğunu ve dünyanın pek çok bölgesindeki destinasyonları birbirleriyle bağladığını anlatan Hajimanolis, Kayseri, Erciyes ve Kapadokyayı da bu destinasyonlar arasına eklemeyi planladıklarını belirtti.

İnfo tur programına Yunanistan’dan katılan ve aynı zamanda Yunanistan Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Kotsına Olga da Erciyes’i “Hakikaten çok fazla potansiyeli olan bir kayak merkezi” olarak nitelendirdi.

Öte yandan Vali Orhan Düzgün “info tur” kapsamında gelen yabancı televizyonların röportaj taleplerini de kabul ederek, Erciyes başta olmak üzere Kayseri’nin turizm değerleri ve Kapadokya birlikteliği hakkında bilgiler verdi.