Vali Kara’dan kayak merkezi için talimat

Vali Kara’dan kayak merkezi için talimat :Kars-Sarıkamış’ta geçtiğimiz ay düzenlenen Özel sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuları ödüllendiren Vali Ahmet Kara, Çorum’a kayak merkezi kazandırmak istediklerini söyledi.

Ödül töreninde konuşan Vali Ahmet Kara, Çorum’da kayak merkezi olmamasına rağmen 4 sporcunun derece yapmasının göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir başarı olduğuna dikkat çekerken, “Demek ki, Çorum’da o potansiyel var. Ben, daha önce Kars’ta görev yaptım. O yöreyi ve insanlarını gayet iyi bilirim. Sarıkamış, kayak merkezi. Oradan madalya ile dönmek kolay değil. Eğer madalya ile dönülmüşse büyük bir başarı kazanılmış demektir. Bu vesileyle, dereceye giren sporcularımızı ve onları yetiştiren antrenör ve idarecileri kutluyorum.

Çorum’da kayak merkezi yok ama sporcuları derece yapıyor. Demek ki, sadece kayak merkezinin olması yetmiyor. Çalışmak gerek. Çok çalışan, başarıya ulaşıyor” şeklinde konuştu.

Çorum’a kayak merkezi kazandırmak istediklerini de dile getiren ve uygun bir yer bulunması için araştırma yapmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e talimat da veren Vali Ahmet Kara, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eğer bir araştırma yapsın. Merkezde ya da ilçelerde kayak alanı yapılabilecek bir yer varsa biz üzerimize düşeni hemen yapalım” ifadelerini kullandı.