Vali ve Başkan Kayarak Sezonu Açtı

Vali ve Başkan Kayarak Sezonu Açtı :Ardahan Valisi Ahmet Deniz ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Yalnızçam Kayak Merkezi’nde kayarak yeni sezona ‘Merhaba’ dedi. Vali Deniz, “Tüm kayakseverleri doğası vekarı muhteşem olan Yalnızçam’a bekliyoruz” dedi.

Ardahan’a 13 kilometre uzaklıkta çam ağaçları ile kaplı Yalnızçam Kayak Merkezi’nde yoğun yağış ardından kar kalınlığının yeterli düzeye ulaşması ile birlikte kayak sezonu törenle açıldı. Törene Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı AK Parti’li Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ve çok sayıda kayak sever katıldı. Açılış töreni ardından Vali Deniz ve Başkan Köksoy, kayak severlerle birlikte 800 metrelik pistte kayak yaptı.

Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edildiğini anımsatan Vali Deniz, şöyle dedi:

“Yalnızçam Kayak Merkezi’nde 2015 yılı kayak sezonunu açıyoruz. Bakanlar kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edilen kayak merkezi, önümüzdeki yıllardan itibaren daha güzel tesislere kavuşacak ve bölgede adını ön plana çıkaracaktır. Bu tesislerden özellikle milli sporcular, milli kayakçılar yetiştirmek istiyoruz. Ardahan’da herkesin kayak sporunu yapabildikleri ölçüde yapmalarını istiyorum. Buranın doğası da karı da muhteşem güzellikte. Yerli ve yabancı turistleri de kayak keyfini yaşamak üzere kayak merkezimize davet ediyoruz.”

Belediye Başkanı Köksoy da, Yalnızçam Kayak Merkezi’nin her yönüyle umut vaat ettiğini anlatırken, “Tesisleşme, altyapı ve diğer fiziki koşulların daha iyi seviyelere gelmesiyle birlikte birkaç yıl içerisinde Yalnızçam Kayak Merkezi, daha fazla adından söz ettirecek. Ardahan için kış sporları ve özellikle kayak sporu çok önemli. Bu sporun yaygınlaşmasına hepimizin destek vermesi lazım” dedi.