Valilikten, kayak pistinde ölen öğrenci açıklaması

Valilikten, kayak pistinde ölen öğrenci açıklaması :Erzurum Valiliği, Palandöken’de kayak yaptığı sırada başını kar perdesine çarparak yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Mehmet Akif Koyuncu’nun, arkadaşlarıyla sezon başından bu yana kapalı tutulan 10 numaralı pistte girdiği, kayak yapılabilir 09.00-16.00 saatleri dışında, 23.00 sıralarında kayak yaptıklarını bildirdi.

Erzurum Valiliğinden, Palandöken’de kapalı pistte izinsiz kayak yaptığı sırada başını kar perdesine çarparak yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Mehmet Akif Koyuncu ile ilgili basında yer alan bazı haberler nedeniyle açıklama yapıldı.

Açıklamada, Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Palandöken bölgesinde, kayılabilir pistlerin ve kayak yapmak için elverişli saatlerinin dışında meydana gelen kazadan ve can kaybından duyulan üzüntü ifade edildi.

Kazanın konusunda ilgili birimler ve jandarmadan alınan bilgilere göre, 5 kişilik arkadaş grubunun, 25 Ocak’ta 23.00 sıralarında Palandöken Kayak Merkezi B Lifti alt istasyonu çevresinde bulunan güvenlik minderlerini sökerek kapalı vaziyetteki 10 numaralı piste girdikleri belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Sökülen minderler üzerinde kaymak suretiyle kapalı olan pist üzerindeki kar perdelerine çarparak kaza yaptıkları tespit edilmiştir. Olayın ardından kazaya karışan kişilerden birinin İl Jandarma Komutanlığının 156 numaralı jandarma imdat telefonunu 23.05’te araması ve kayak pistinde bir arkadaşının yaralı olduğunu bildirmesi ile Palandöken Jandarma Komutanlığı Arama Kurtarma Timi ve 112 ekibi tarafından olay yerine 23.10’da intikal edilmiştir. Yaralanan kişiye ilk yardım müdahaleleri olay yerinde yapılmış olup, 23.15’te ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sağlanmıştır. Hastaneden alınan bilgilere göre yaralı gencin hastanede hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

Hayatını kaybeden Aksaray’ın Eskil ilçesi nüfusuna kayıtlı Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tekniker olarak görev yapan, aynı zamanda Veterinerlik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Mehmet Akif Koyuncu ve arkadaşlarının, Palandöken Kayak Güvenlik ve Çığ Etüt Komisyonu Raporu ile hava durumu değerlendirmelerinden de anlaşılacağı üzere, sezon başlangıcından bu yana kapalı vaziyette bulunan ve kullanımda olmayan 10 numaralı kayak pistine giriş yaptıkları, günlük kayak yapılabilir 09.00-16.00 saatleri dışında, 23.00 sıralarında söz konusu kaza meydana gelmiştir.”