Van Gölü manzaralı kayak pisti kışa hazırlanıyor

Van Gölü manzaralı kayak pisti kışa hazırlanıyor : Bitlis ve ilçelerindeki kayak tesislerinde, kar sonrası yoğun çalışma başlatıldı.

Bölgede etkili olan karın ardından Bitlis merkezdeki Erhan Onur Güler ile Tatvan ilçesindeki Nemrut Kardelen Kayak merkezlerinde pistler kayakseverler için hazırlanıyor.

Kayak merkezinin hizmete girmesiyle Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü arasındaki tesiste vatandaşlar eğlenme fırsatı bulacak.

Nemrut Kardelen Kayak Merkezi Müdürü Faruk Sinoğlu, AA muhabirine, mevsimin ilk karının yağmasıyla hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Pistleri kayakseverler için hazırlamaya çalıştıklarını belirten Sinoğlu, şöyle dedi:

“Yağan karın heba olmaması için kar ezme makinelerimiz iş başında. Şimdi pistimizi hazırlıyoruz. Pist hazırlığı bittikten sonra tesisimizin kapısını halkımıza açarak, hizmet vereceğiz. Mavi ile beyazın buluştuğu noktada yer alması tesisimizi eşsiz kılıyor. Kayakseverlerimiz Van Gölü manzarasına karşı burada kayak yapacak.”

Tesiste 2 bin 500 metre sabit klamensli telesiyej sisteminin bulunduğunu kaydeden Sinoğlu, bu sistemin saatte bin kişi taşıma kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi.

Tesiste zorluk derecesine göre çocuk, acemi, kadın ve profesyoneller için ayrı pistler oluşturduklarını sözlerine ekleyen Sinoğlu, tesisi baştan aşağıya kullanan bir kayakseverin zevkle 8 kilometre yol katedeceğini bildirdi.

– “Karın erken yağması avantaj oldu”

Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Kayak Kamp Eğitim Merkezi Müdürü Refik Avşar da yağan karın yeterli olmadığını, istenilen seviyeye ulaşmasıyla tesisi halkın hizmetine açacaklarını söyledi.

Avşar, “Bu yıl karın erken yağması bizim için avantaj oldu. Tesisimiz kayak için hazır. 20 santimetre daha kar yağarsa, tesisimizi açarak halkın hizmetine sunacağız. Yeterince kar yağdığında kayak sporu Bitlis’te eski günlerine geri dönecektir” ifadesini kullandı.